Hoppa till huvudinnehållet

20-årig man erkänner knivdåd i Årjäng - förnekar mordförsök

Publicerad:
Polisen spärrade av brottsplatsen där det misstänkta mordförsöket skedde.
Polisen spärrade av brottsplatsen där det misstänkta mordförsöket skedde. Foto: Christoffer Lundström/Blåljus.se

Han blev huggen med en kniv i bröstet.

Nu vårdas den 23-årige mannen för allvarliga skador - samtidigt som en 20-årig man erkänt att han höll i kniven.

– Men han förnekar brott och hävdar nödvärn, säger åklagare Stefan Wessberg.

Det var natten till tisdagen som flera personer i ett bostadsområde i centrala Årjäng hörde höga röster som grälade utomhus - därefter såg de en livlös person ligga på gräsmattan.

De larmade polis och en 20-årig man greps kort därefter misstänkt för mordförsök medan en ambulanshelikopter förde en svårt skadad 23-åring till Centralsjukhuset i Karlstad.

– Han är huggen i bröstet med en kniv, säger Stefan Wessberg.

Mannen vårdas på onsdagen fortfarande på intensivvårdsavdelningen för sina skador, men polis räknar med att kunna tala med mannen under dagen.

"Han bara låg där på gräsmattan"

Nya förhör

Samtidigt ska ytterligare förhör hållas med den misstänkte 20-årige mannen. Redan under tisdagen medgav han att det var han som utfört knivdådet, men han hävdar att det skedde i nödvärn.

– Han säger att vissa personer har gjort saker innan tidigare på dagen som ledde till det här, säger Stefan Wessberg.

Det misstänkta mordförsöket har enligt Stefan Wessberg kopplingar till en rad våldsbrott som skett i Årjäng tidigare under våren.

Par misshandlade med slägga - tre gripna i polisrazzia

Kopplas till tidigare våldsbrott

I mitten av april i år misshandlades ett gift par utanför en pizzeria i centrala Årjäng. En 46-årig företagare och två av hans anställda är misstänkta för det brottet.

Företagare misstänks för attack med slägga – efter hyrestvist

Företagaren misstänks även vara inblandad i en grov skadegörelse av det gifta parets villa efter att tre maskerade män i mars i år var där och slog sönder alla fönster i huset.

Den 20-årige mannen som nu misstänks för mordförsök är sedan tidigare misstänkt för grov skadegörelse och misshandel i mars i år.

Artikeltaggar

ÅrjängBrott & blåljusKarlstadMordförsökStefan Wessberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.