S vill se ökat personaldeltagande vid politiska beslut

Politik
PUBLICERAD:
Ulric Andersson (S)
Foto: Håkan Strandman
Socialdemokateterna i Region Värmland har lämnat in en motion till onsdagens regionfullmäktige, där man vill se över möjligheterna till ett ökat deltagande av de fackliga organisationerna vid de politiska besluten.

– För oss socialdemokrater är en nära samverkan mellan personalföreträdare och politiker grundläggande för få en gemensam bild av situationen inom regionens verksamheter. Synpunkter som vi anser är viktiga för att fatta så bra beslut som möjligt, säger Ulric Andersson (S) regionråd i opposition.

Därför föreslår socialdemokraterna nu att de fackliga representanternas närvaro- och yttranderätt på Region Värmlands politiska möten ses över, så att de fackliga representanterna även bjuds in till att sitta vid bordet där deras synpunkter kommer politikerna till del.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.