Hoppa till huvudinnehållet

Holländsk familj vill köpa bowlinghallen

Publicerad:
Joakim Biehl WB Bowling i Hagfors
Joakim Biehl WB Bowling i Hagfors Foto: Pia Holmström

En holländsk familj som flyttade till Hagfors för ett år sedan är intresserade av att köpa bowlinghallen.– Familjen har också simlärarutbildning, så de kan vara intresserade av att driva badhuset när det är färdigrenoverat, säger Joakim Biehl, WB Bowling.

NWT har tidigare berättat att familjeföretaget WB Bowling som drivit bowlinghallen i Hagfors i 32 år lagt ut verksamheten till försäljning. Detta efter att renoveringen av det intilliggande badhuset försenats. Det tillsammans med coronapandemin har gjort att intäkterna minskat dramatiskt.

– På ett år har vi tappat en miljon i omsättning. Nu försöker vi få till en försäljning för att undvika konkurs, sa Joakim Biehl till NWT i maj.

Han har försökt att få till en uppgörelse med kommunen som äger lokalerna om hyresfritt under tiden som renoveringen av badhuset pågår. Men inte lyckats.

I mitten av maj lades bowlinghallen ut till försäljning på Blocket för 1, 5 miljon.

Visade anläggningen

I lördags stängdes bowlinghallen.

Nu finns det alltså en holländsk familj som är intresserade av att köpa den. Joakim Biehl visade dem anläggningen under tisdagen.

– Nu ska de bara få klart med banken, säger han.

Den holländska familjen spelar inte bowling själva.

– Men de är ändå väldigt intresserade. Eftersom de har simlärarutbildning så hoppas de kunna ta över badhuset när det är färdigrenoverat. Tar den här familjen över så känner jag att det kommer bli bra. Vi kommer ju också att vara med och stötta de som tar över för att de ska ha möjligheten att sköta det så bra som möjligt.

Joakim Biehl har ordnat så att WB Bowlings ingångna avtal fortsätter gälla.

– Jag har säkrat framtiden för bowlingklubben, mina gymnasieelever och pensionärsbowlarna. Oavsett hur framtiden blir ska de ha bra förutsättningar för att driva sin verksamhet vidare. Alla avtal som vi har mellan oss och klubben kommer att gälla ett år till. Vi har lagt in detta i försäljningen.

Eftersom kommunen äger lokalerna måste kommunen också godkänna de nya hyresgästerna.

Öppnar igen vid skolstart

Hur det än går med försäljningen kommer bowlingen att öppna på nytt vid skolstarten i höst.

– Blir det ingen försäljning kommer mina pensionerade föräldrar att sköta verksamheten tills vi hittar en köpare.

Men då utan Joakim Biehl och hans fru som inte längre kommer att jobba kvar i bolaget.

– Det känns vemodigt efter alla år. Jag är färdig med bowlinghallen, men inte med bowling. Den senaste tidens bråk med kommunen har tagit mig så hårt att jag inte orkar mer, säger han.

Istället har han fått erbjudande om att ta över en annan bowlinghall.

Samtidigt brinner han för gymnasieeleverna i Hagfors som valt bowlinginriktning.

– Jag har erbjudit skolan att fortsätta hjälpa gymnasieeleverna så att det fortsätter som vanligt. Men jag har inte fått besked än hur det blir, säger han.

Bowlinghallen till försäljning på BlocketKommunen har fortsatt dialog om bowlinghallenBowlinghallen i Hagfors stängs

Artikeltaggar

BowlingHagforsJoakim BiehlNyheterWB Bowling

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.