Torbjörn först när skidtunneln öppnade

Publicerad:
Torbjörn Johnson från Filipstad var först på plats i skidtunneln. Annars är Kalhyttan hans oas. Foto: Morgan Bäckvall

Han har åkt 14 Vasalopp och var första skidåkaren på plats när skidtunneln i Torsby öppnade under måndagen. För Torbjörn Johnson från Filipstad kommer varje måndag inledas med skidåkning i Torsby.

Nu har Torsby skidtunnel och sportcenter slagit upp portarna för en säsong som kommer att bli speciell på grund av coronapandemin. Max 50 åkare får befinna sig i anläggningen samtidigt.

– Vi kommer att ha sex bokningsbara tider om dagarna för den som vill boka. Det innebär sammanlagt 300 åkare på en dag. Det är inga problem. Det räcker till under lågsäsong, säger Anna Lindqvist, platschef.

Leif Skogsberg tog skidpremiär under måndagen och samspråkar här med Anna Lindqvist och Camilla Persson bakom disken.
Leif Skogsberg tog skidpremiär under måndagen och samspråkar här med Anna Lindqvist och Camilla Persson bakom disken. Foto: Morgan Bäckvall

Efter midsommar brukar alltid de svenska landslagen dyka upp. Hur det blir i år är inte helt klart. Men att de vill till Torsby är känt, inte minst för träning i tunneln, på Tossebergsklätten och Hovfjällsvägen.

– Det är jätteroligt att vi öppnat för säsongen, även om det är annorlunda tider. Vi ställer inte in, vi ställer om, säger Anna Lindqvist.

Lite smygstart har det varit, åkare som Calle Halfvarsson och Hanna Falk besökte skidtunneln i fredags och parasport-åkare har skidtestat i helgen.

Pär Gustafsson och frun Helena premiäröppnade Längdskidbutiken, som har övertagit skidshoppen i tunneln.
Pär Gustafsson och frun Helena premiäröppnade Längdskidbutiken, som har övertagit skidshoppen i tunneln. Foto: Morgan Bäckvall

Skidshoppen har fått ny ägare och byter namn till Längdskidbutiken. Ägare är Pär Gustafsson från Molkom och aktiv inom Grava SK.

– Jag har jobbat för Madshus med racingservice tidigare och vi ska vara en serviceenhet för att testa skidor – ett testcenter, säger Pär Gustafsson, som sedan tidigare är känd på anläggningen.

Torbjörn Johnson från Filipstad var först på plats när tunneln öppnade kl 10.00.

– Jag har åkt 14 Vasalopp på bästa tiden 5.07. Jag ska åka hit varje måndag, för då är snön nypreparerad och fin, säger han.

Artikeltaggar

Anna LindqvistFilipstadNyheterTorsbyTorsby Skidtunnel

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare