Hoppa till huvudinnehållet

Ecurie D. bara vinner och vinner – tog tionde raka

Publicerad:
Ecurie D. imponerade på nytt vid den tionde raka segern.
Ecurie D. imponerade på nytt vid den tionde raka segern. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Många ville se Ecurie D. i Elitloppet men det blev en start i Fyraåringseliten i stället.

Han gick som vanligt inte att stoppa och vann på ett nytt svenkt rekord: 09,2 över sprinterdistans.

– Det här var bland det värsta som jag har kört, sa Erik Adielsson.

Det är nog ingen som egentligen vet hur bra Ecurie D. är och att det är en blivande världsstjärna om han håller ihop råder det inget som helst tvivel om.

Björn Goop brukar köra men eftersom han hade med Aramis Bar i samma lopp fick Erik Adielsson köra den här gången. Ecurie D. hade ett åttondespår bakom startbilen och det kostade lite över 07/500 meter innan han kunde överta ledningen från Click Bait.

Adielsson lyrisk

Admiral As gjorde en vass insats innan han slog på en snöplig galopp kort före mål, men alla bleknade i skuggan av Ecurie D.

Han vann på tiden 09,2/1 609 meter, en förbättring av Uncle Lasses svenska rekord för utlandsfödda fyraåringar med en tiondel och tog den tionde raka segern från debuten.

– Det här var verkligen en åktur och jag är tacksam mot ägarna och stall Hamre att jag fick köra hästen. Det här var något utöver det vanliga, en riktig löpare! Han öppnade något ruskigt de första 100 meterna och sättet som han gör det på var en riktig upplevelse, det måste jag säga, kommenterade Erik Adielsson.

Ecurie D. fick 500 000 kronor för sin seger och Hell Bent for Am fick det dubbla beloppet i Treåringenseliten, Håkan Wallner Memorial.

Hell Bent for Am öppnade inte lika snabbt som vi har vant oss vid och den här gången hamnade han utvändigt om ledande Bolero Gar. Men om det inte var som vanligt i början av loppet så var det den vanliga visan till slut när han vann lätt på tiden 11,9 över medeldistans.

Inget kunde stoppa Hell Bent For Am.
Inget kunde stoppa Hell Bent For Am. Foto: LJ

– Hästen blev lite brydd från start och tvekade, så vi kom inte iväg som jag ville. Det blev ett jobbigt lopp i dag men hästen har varit så bra i tidigare starter så jag hade inte gett upp. Nu fick han verkligen bekänna färg och han gjorde det fantastiskt bra, sa Örjan Kihlström.

Odd Herakles bara bäst

I Elitkampen för kallblod blev det norsk seger genom favoriten Odd Herakles. Från spår fyra var spetskampen avgjord i ett nafs och även om Månprinsen A.M. avslutade starkt var Odd Herakles ohotad på tiden 19.1 tillsammans med Tom Erik Solberg.

– Det här var ganska emotionellt. Odd Herakles betyder kolossalt mycket för mig och jag har lärt mig mycket av honom, sa Odd Herakles tränare Lars O Romtveit.

De två sista avdelningarna på V75 var de två försöken till Elitloppet.

För värmländsk del började det första försöket på sämsta tänkbara sätt när både Vivid Wise As med Björn Goop samt Disco Volante med Carl Johan Jepson galopperade.

Franske Earl Simon hamnade i andra par utvändigt från sitt åttondespår och med mäktiga steg passerade han ledande Missle Hill utan problem på upploppet.

I det andra försöket försvarade Christoffer Eriksson dödens med Cokstile och skickade ut Propulsion i tredjespår. Det var ett vinnande drag då Cokstile vann lätt och en tapper Propulsion gick vidare som trea.

I Ungdomseliten blev det favoritseger genom Chapuy som ledde varje meter av loppet tillsammans med Anders Eriksson.

Tabasco C.D. var tapper som tvåa men vinnaren hade inga problem att hålla undan på finfina 1.10,3.

– Det har krånglat en del i ett par lopp för Chapuy, men nu stämde de, sa tränaren Åke Lindblom.

I ett långlopp skrällde Björn Goop med Enriko Ha. Efter ett lopp i rygg på ledande Lucky Base kom luckan in på upploppet och Enrico Ha avgjorde knappt men säkert.

I loppet efter gjorde Dreammoko en kanoninsats som tvåa utvändigt om Stepping Spaceboy.

Artikeltaggar

Björn GoopCarl Johan JepsonElitloppetErik AdielssonÖrjan KihlströmSolvallaTravV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.