Uppskjuten uppskjutning

Signerat
PUBLICERAD:
Onsdagens uppskjutning stoppades nästan 17 minuter före den planerade starten.
Foto: John Raoux/AP

Den historiska uppskjutningen av den första bemannande privata rymdraketen (SpaceX Dragonkapsel ovanpå en Falcon 9) i onsdags blev... uppskjuten. Orsaken är det ibland nyckfulla vädret i Florida. Ny chans ges i kväll, svensk tid, och sedan finns ytterligare en möjlighet på söndag. Vi får hoppas vädrets makter är generösa den här gången.

Tidpunkterna för uppskjutningsfönstren är precisa om man vill kunna nå sitt mål, i det här fallet den internationella rymdstationen ISS. Så det går inte att vänta ut ett oväder. Celest mekanik är en exakt vetenskap.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.