Hoppa till huvudinnehållet

Perfume Genius - En mänsklighet både sårbar och farlig

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I skärvorna mellan extremer föds ofta de lågor som växer sig starkast. Sårbarhet och styrka. Storslagenhet varvat med enkelhet. Set My Heart On Fire Immediately landar precis i den brytpunkten, där ljuset breder ut sig i en mångfacetterad palett av nyanser.

På detta album öppnar Perfume Genius en dörr till ett oerhört rikt och poetiskt ljudlandskap och fångar olika genres vacker sammansvetsat i en stämning att landa i. Även om albumets alla alster besitter en känsla av magi och själslighet, så är det rått och nära till livet och kärleken. Bedövande shoegaze med låten Describe, drömmande och mäktigt i Jason där Perfume Genius röst slår i de högre tonarterna. Your Body Changes Everything's pompösa arrangemang är hårt, elektroniskt och organisk och varvar ståtliga stråk och en djupare klang med monotona slag. En puls och nerv som lever genom hela albumet och landar i en djup mänsklighet som är sårbar, farlig och pulserande.

Bästa låt: Your Body Changes Everything

Artikeltaggar

Pop och rockRecensionSkivor