• idag
  10 juli
  14°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 juli
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  14 juli
  21°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Moses Sumney - En varm och silkeslen musikalisk vision

Skivor
PUBLICERAD:
Foto: Pressbild

Moses Sumney

Grae
(Jagjaguwar)

Moses Sumney är den främsta kandidaten till att fylla det enorma hålrummet som Prince lämnade efter sig när han gick bort. Inte bara för att Sumneys falsettröst är så silkeslen, utan för att han är så orädd och naturlig i sina genrehopp. Det är neosoul, konstpop, jazz (han samplar Esbjörn Svensson) och vadhelst annat han råkar ha på sinnet för tillfället. Allt i en salig, men väldigt organisk, blandning.

Emellanåt blir hans utflykter med rösten något distraherande, i värsta fall till och med påfrestande, och ställer sig i vägen för låtarna istället för att bära fram dem. Men de tillfällena är få jämfört med de stora stunderna. Moses Sumney är inte alltid enkelt, men alltid mild och varmt välkomnande. Gör dig själv en tjänst och acceptera hans inbjudan. Belöningen är en synnerligen unik musikalisk vision.

Bästa låt: Cut me

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.