• idag
  10 juli
  14°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 juli
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  14 juli
  21°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Centinex - Kött och potatis-döds

Skivor
PUBLICERAD:

Centinex

Death in pieces
(Agonia)

Daladödsarna Centinex kan sin death metal. Inget snack om saken och trots att det endast är originalbasisten Martin Schulman som är med från senaste fullängdaren så finns det definitivt gott om rutin i leden.

Death in pieces känns som mallen för den här typen av death metal. Det kan låta som en sågning när jag säger att det varken är fantastiskt, spännande eller unikt, men tvärtom. Plattan är riktigt bra och bär Centinex kvalitetsstämpel, men jag har hört just den här grejen så många gånger förut att de riktiga kickarna uteblir. De tio spåren hade växt av större dynamik i låtstrukturen. Det bjuds varken på minnesvärda melodier eller speciellt sofistikerade lösningar utan vi får rak death metal som lånar både från Sveriges och Floridas patenterade skolor. Lägg till en nypa thrash metal-bläster och du har kvartettens fingeravtryck anno 2020.

Det är dock smart att hålla ner speltiden, vilket lockar till multipla genomlyssningar.

Bästa låt: Pieces

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.