• idag
  14 juli
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.6 mm
 • onsdag
  15 juli
  18°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   2.1 mm
 • torsdag
  16 juli
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  17 juli
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  18 juli
  22°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Bättre centralsjukhus

Ledare
PUBLICERAD:
Drönarbild av dagens CSK.
Foto: Helena Karlsson

Region Värmland har stora planer på att riva och bygga nytt på Centralsjukhuset i Karlstad – för hela 7 miljarder kronor. Även om det är utslaget på flera år är det en rejäl summa som kräver eftertanke. Något beslut blev det heller inte i regionstyrelsen i tisdags. Beslut kan istället komma i höst.

Det är ändå en välkommen satsning. Som NWT:s sammanställning visat så är många av dagens lokaler undermåliga. Man bör dock ta sig en funderare på vad som kan och skall göras på CSK. Men det är inte utan att den gamla idén om att bygga ett helt nytt sjukhus i Välsviken hade passat bra då det inte hade blivit särskilt många störningar i verksamheten. Men den tanken är tyvärr överspelad sedan många år med de satsningar som redan gjorts på dagens CSK.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.