Hultman ordnade en V86-skräll

Publicerad:
Bikila och Marcus Hultman efter V86-segern. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Marcus Hultman-tränade Bikila har gjort flera bra insatser de senaste månaderna utan att få vinna lopp.

Under onsdagskvällen var det dags och han skrällde rejält när han vann V86-6.

Eftersom Solvalla prepareras inför Elitloppshelgen fick Örebro dela omgången med Åby och det var på banan i Närke som Bikila slog till.

Han var en av tre hästar på startvolten i ett långlopp och från ett innerspår körde Marcus Hultman resolut till ledningen. Storfavoriten Amazing Warrior var tidigt uppe på utsidan men Hultman visade med tydlighet att han ville köra i spets. I utgången av den sista kurvan var favoriten slagen och Bikila vann knappt men ändå säkert före Qvidja's First.

I rygg satt Knightgi fast som fyra och Morgan Ivarssons häst måste helt enkelt få vinna lopp snart.

Jepson inledde

Carl Johan Jepson vann V86-1 med Jerry Riordan-tränade Bordeux S. När fältet till slut formerade sig satt de i andra par utvändigt och segergreppet var kopplat tidigt på upploppet.

Björn Goop vann två avdelningar, båda som catchdriver. Vinnarhästarna var Farlander Am och Dixi.

Värmlandsbördige Jimmy Nilsson har en väldigt fin fyraåring i Kinky Boots, som när han vann den andra avdelningen tog årets tredje seger i den femte starten.

Det blev ordentlig fart i loppet då Eddy West öppnade det första varvet på 11,0 och i det skedet hade Kinky Boots svårt att gå med i kön. Ut på den sista långsidan attackerade körande Claes Sjöström och trots att Samvais gick ut före hade Kinky Boots inga problem att avgöra.

Omgångens mest imponerande vinnare fanns i den sista avdelningen där Summit in Sight vann trots en stor startgalopp.

Fina värmländska framgångar

Innan V86-loppen blev det värmländska framgångar på båda banorna.

I det fjärde loppet på Åby körde Björn Goop till ledningen med Astronascente Zac och från den positionen hade han uppvisning. Intrycket var helgjutet och den här fyraåringen kommer att vinna många fler lopp.

Goop hade även en tredjeplats med Armangnac.

I Örebro vann Bengt Berg-tränade Kitsune det sjätte loppet med Örjan Kihlström. När ledande Whitestripe Maid galopperade på upploppet blev det fritt fram för Kitsune som avgjorde lekande lätt med full spänst över mål.

I lopp fem blev det en andraplats för Fröken Hallanda och Magnus Jakobsson efter en bra spurt från kön.

Artikeltaggar

ÅbyBjörn GoopCarl Johan JepsonMagnus JakobssonMarcus HultmanMorgan IvarssonÖrebroTravV86

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare