Hoppa till huvudinnehållet

Han valde Skoghall i konkurrens med Karlstad

Publicerad:
Anton Fallbråten är Skoghalls nye tränare.
Anton Fallbråten är Skoghalls nye tränare. Foto: Privat

I konkurrens med Karlstad har Skoghall värvat Anton Fallbråten som tränare till damlaget i innebandyallsvenskan.

33-årige Fallbråten ledde Nilsbys herrar till division 1 och tog sig till allsvenskt kval under premiärsäsongen (coronan stoppade kvalet).

Han hade egentligen inte tänkt träna något lag alls kommande säsong.

– Jag har hållit på med det länge och vi har småbarn hemma, så tanken var att ta ett break, men suget kommer tillbaka och det var fina klubbar som hörde av sig, förklarar han.

– Vi är supernöjda. Vi vill lyssna på spelarna och de är jätterevanschsugna. De vill tillbaka upp i SSL. Det är föreningens mål också och då vill vi ha en tränare som matchar, och det tycker vi att vi fått, säger Marie Dyberg i sportgruppen.

Förutom som ersättare till Jonas Kruse i Skoghall ville också Karlstad ha honom som assisterande tränare till Jan-Erik Vaara i SSL-damlaget.

Familjesituationen avgjorde i Skoghalls favör.

– Det är betydligt kortare resor och inga övernattningar. Min sambo Sofia fick också vara med och bestämma så klart. Hon har varit jättestöttande och sagt att där du vill ska du köra, det löser sig hemma.

Att spelarna förordade honom var också på pluskontot.

– Ja, det är en jättestor del som jag får väga in i beslutet så klart.

Återstår att se vilken trupp han får jobba med.

– Det är ett rejält spelartapp, speciellt på de som producerat tidigare år.

Mathilda Jansson försvann till Karlstad.

– Henne hade jag inte räknat med. Jag har förstått att många jagar henne. Hon gör väl rätt också som stannar kvar i SSL om hon ska utvecklas som spelare.

Ledningen säger att ni ska upp direkt igen, hur känner du inför det?

– Jag tycker att kval är en rimlig målsättning och i ett kval kan ju allting hända.

Känner du press?

– Nej, jag känner inte att det är något som tynger ner mig nu i alla fall. Det kanske kommer under säsongen. Men det är kul också. Man ska sätta höga målsättningar.

När drar du i gång?

– Tjejerna kör sommarträning nu, men de har egen fystränare så den är jag inte med och planerar. Tanken är att jag ska komma dit då och då och börja bygga relationer. Runt augusti börjar de köra inomhus.

Anton Fallbråten ska också ha en assisterande tränare.

– Jag har diskuterat med några, men inte fått svar. Jag känner ingen jättestress över det heller. Viktigast är att huvudtränaren är klar, så får jag leta under sommaren.

Skoghall hade letat länge innan det blev napp.

– Vi har fört diskussioner, men det har aldrig känts som någon stor panik, säger Marie Dyberg.

Det har varit ett moment 22. Spelare vill veta vilken tränare och tvärt om.

– Nu hoppas vi på ringar på vattnet.

Hur många spelare behöver ni?

– Vi har tänkt oss en trupp på 17 i alla fall. Nu tror jag vi ligger på 13. Vi har en trygg och stabil backsida och behöver fylla på med forwards. Vi har lite namn vi jobbar på och ett jätteduktigt u-lag som vi kan plocka ifrån också.

Artikeltaggar

Anton FallbråtenInnebandyKarlstad IBF DamSkoghalls IBK Dam

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.