Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Bollen är rund för Liberalerna

Publicerad:
Under kulturminister Amanda Linds (MP) ”pressbrief” (18/5) om begravningsverksamhet undrade en luttrad, och möjligen provocerad, reporter vad som var syftet med pressträffen, skriver Byrån.
Under kulturminister Amanda Linds (MP) ”pressbrief” (18/5) om begravningsverksamhet undrade en luttrad, och möjligen provocerad, reporter vad som var syftet med pressträffen, skriver Byrån. Foto: Claudio Bresciani/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Byrån konstaterar att det är tur för statsrådet att onödiga sammankomster inte uttryckligen är förbjudna, så länge publiken är sparsmakad.

Liberalerna har varit pådrivande för att sparka igång Allsvenskan. Det bör tilltala partiets konstgräsrötter. Men för att få tillbaka partiet på planen krävs mer. Bollen är inte satt i rullning, trots nya värvningar. Klockan tickar. Domaren dömer. Om jämförelserna ursäktas.

Statsrådet som begraver tid

Stolarna ropar efter varandra på regeringens pressträffar, så glest står de för att minimera risken för smittspridning. Men det ropas också efter innehåll. Under kulturminister Amanda Linds (MP) ”pressbrief” (18/5) om begravningsverksamhet undrade en luttrad, och möjligen provocerad, reporter vad som var syftet med pressträffen.

Byrån konstaterar att det är tur för statsrådet att onödiga sammankomster inte uttryckligen är förbjudna, så länge publiken är sparsmakad.

Ingen ordning alls

Socialdemokraterna har dille på samordning. Det har till och med funnits samordningsministrar – alla utom en har varit socialdemokrater. Men då var det en folkpartist som sedan gick över till Socialdemokraterna. Såklart.

Trots allt tjat om samverkan lyckas dock statsminister Stefan Löfvenµ(S) med ett remarkabelt konststycke. Samtidigt som han säger sig lätta på coronarestriktionerna och tillåta resor på en till två timmar inom landet sitter rikets statsepidemiolog och dagspendlar i timtal mellan Linköping och Stockholm. Byrån föreslår att det åter tillsätts en samordningsminister, eller någon annan typ av god man.

Ny grön telefonsvarare

Miljöpartiet går mot strömmen. När andra organisationer använder Artificiell intelligens (AI) för att svara på frågor i kundtjänst eller handlägga ansökningar väljer MP en annan väg. Partiet har nyligen tillsatt en AI-politisk talesperson, för att svara på frågor om AI. Byrån föreslår dock att MP följer en så pass enkel argumentationslinje att den egentligen kan hanteras av en telefonsvarare – nej till allt.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

AIAllsvenskanAmanda LindLiberalernaMiljöpartietSigneratSocialdemokraternaStefan Löfven