Bättre betyg för Karlstads gator

Publicerad:
Kvaliteten på Karlstads kommuns gator har förbättras. I år läggs ytterligare 36 miljoner på asfaltering. Foto: Helena Karlsson

44 procent av Karlstads asfalterade bilvägar får högsta betyg. För fem år sedan var samma resultat bara 23 procent.

Det går alltså åt rätt håll när det gäller standarden på Karlstads kommuns vägar som under många har kritiserats hårt.

– Det här är ett kvitto på att vår medvetna satsning för att förbättra vägnätet har gett resultat, säger Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Kommunen har under de senaste åren höjt anslagen rejält till asfaltering av gator och vägar.

Under förra hösten genomförde konsulter en noggrann inventering av 43 mil asfalterade bilvägar i kommunen. Då konstaterades att 44 procent av vägarna håller högsta standard.

Asfalterar 44 kilometer

I år satsas det ytterligare 36 miljoner på beläggning av bil- och cykelvägar. 25 kilometer bilväg och 19 kilometer gång- och cykelväg får ny asfalt.

I Edsvalla, Spånga och Väse kommer ett antal cykelvägar och bilvägar få ny beläggning. Inne i Karlstad får Herrhagen och Kronparken ett flertal nyasfalterade gator.

Artikeltaggar

Henrik LanderKarlstads kommunKarlstads kommunTrafikVägarbete

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare