• idag
  31 maj
  19°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Spelrecension: Procession to Calvary - Konst(ig) svart humor

Spel
PUBLICERAD:

The Procession to Calvary

Windows
Joe Richardson
Åldersmärkning: 12

I mindre roliga tider är det viktigt att man hittar de mest roliga sakerna att höja humöret med. The Procession to Calvary är en fantastiskt rolig komedi, som också råkar vara ett bra peka- och klicka-äventyr.

Den som spelade Joe Richardsons förra komedi, Four Last Things, lär känna igen sig både i den fantastiska estetiken och i den underfundiga humorn. Richardson tar nämligen klassisk konst genom tiderna, och förvandlar den till en säregen värld, befolkad av diverse galningar. Du är en av de där galningarna, och ditt mål är att döda Heavenly Pete – mest för att du är väldigt sugen på att döda någon och han är den enda du fått tillåtelse att mörda av den nye kungen.

The Procession to Calvary satiriserar religiöst hyckleri, och roar sig kungligt åt mänsklig dumhet i största allmänhet. Bara beskrivningarna av folk och föremål i världen kan få mig att skratta högt – och ibland rått. Det finns något väldigt befriande i att se den där flickan med pärlörhänge, från Vermeers målning, häva ur sig strunt.

Det är också ett ganska klurigt äventyrsspel, med pussel som faktiskt fick mig att klia mig ordentligt i huvudet vid flera tillfällen. Om du fastnar helt på vissa pussel kan du döda de personer som står i din väg – men var då beredd på att det kan få vissa konsekvenser. Min favoritkomedi så här långt det här året råkar komma i form av ett litet indiespel som förtjänar mycket mer uppmärksamhet än det har fått. Ge det en chans.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.