Hoppa till huvudinnehållet

Så blir sommaren i Mariebergsskogen

Publicerad:
Vd Anna Lööf Falkman och museibonde Pia Karlsson gläds åt de många besökare som kommer till Mariebergsskogen trots rådande situation.
Vd Anna Lööf Falkman och museibonde Pia Karlsson gläds åt de många besökare som kommer till Mariebergsskogen trots rådande situation. Foto: Helena Karlsson

Trots inställda högtidsfiranden och strikta restriktioner bräker fåren som vanligt i Mariebergsskogen. Parkens 78 hektar ger möjligheter för att hålla avstånd men även här har man noggrant följt utvecklingen och anpassat sommarens programpunkter.

NWT rapporterade i onsdags hur årets många högtider, som bland annat det traditionella midsommarfirandet, ställdes in. Nu har det istället tillkommit aktiviteter som kan utföras utomhus och på egen hand såsom skattjakt, tipspromenad och naturbingo. Här är man dock van vid att planera för det oplanerade, enligt vd Anna Lööf Falkman.

– Annars påverkas vi ju av oförutsägbara saker såsom vädret. Det är självklart ett annorlunda år men det råder kreativitet bland personalen och stämningen är god, säger hon.

"Besökare ska ha eloge"

Förutom kaféer och aktiviteter är det de nyfödda djurungarna som lockar många till parken. Även museibonden Pia Karlsson glädjer sig åt att de har haft en stadig ström av besökare.

– Besökarna ska ha eloge för att de har följt restriktionerna och behandlat varandra och personalen så väl. Ganska fantastiskt.

Och trots att mycket förändras i år återkommer några gamla programpunkter som den populära trollvandringen. Även den har anpassats med enbart 25 deltagare och fem skådespelare åt gången.

– Barnen ska inte påverkas negativt eller behöva tänka på situationen. De ska inte fråntas illusionen från föreställningen, säger Anna Lööf Falkman.

– Barnen ska inte påverkas negativt eller behöva tänka på situationen. De ska inte fråntas illusionen från föreställningen, säger Anna Lööf Falkman.
Killingen Cissi kisar nyvaken in i solen medan systern Cilla skuttar genom hagen. De är bara några av de nyfödda djurungarna som nuförtiden lockar många besökare till Mariebergsskogen.
Killingen Cissi kisar nyvaken in i solen medan systern Cilla skuttar genom hagen. De är bara några av de nyfödda djurungarna som nuförtiden lockar många besökare till Mariebergsskogen. Foto: Helena Karlsson

Uppskattar naturen

– När man känner sig instängd och kanske tycker att det är jobbigt betyder dessa platser kanske ännu mer än vanligt då man kan vara utomhus där det finns andra människor, djur och vacker natur, säger vd Anna Lööf Falkman.

Verksamheten har även sjösatt några målbilder som de håller fast vid. Bland annat ska de utöka djurens dag den 3 oktober som var mycket populär i fjol och planerar redan för julmarknad den 4-5 december.

  • Foto: Helena Karlsson
  • Foto: Helena Karlsson
  • Foto: Helena Karlsson
  • Grisen Molly väntar kultingar i juni.
    Grisen Molly väntar kultingar i juni. Foto: Helena Karlsson

Artikeltaggar

Anna Lööf FalkmanKarlstadMariebergsskogenMariebergsskogenNyheterPia KarlssonSommar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.