• idag
  25 nov
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  26 nov
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  27 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  28 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  29 nov
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

Metal från Arvika: Commando - Kaxig kompetens

Skivor
PUBLICERAD:

Commando

Rites of damnation
(High Roller Records)

Redan under öppnande The sacrament sätter den unga Arvikakvartetten standarden. Den sjungande gitarristen Robin Bidgolis genrekaraktäristiskt jagade stämma leder ett Commando där varje lagdel får utrymme. Ett klart plus är de dubbla gitarrerna som stilfullt underbygger bandets ettriga thrash metal med dragning åt åttiotalshårdrocken. Men precis som Tribulation, Vampire och Kristinehamnsbördiga Insane lyckas man även fånga en subtil fläkt av samtiden.

Debutens energinivå vittnar om hunger och smittande målmedvetenhet. Jag gillar att man vågar slänga in instrumentella Djävulsmaskopi – ett kvitto på kompetent trygghet och nödvändig kaxighet. Utan självförtroende faller man platt i dagens tuffa musikklimat där det går tretton band på dussinet.

Ep:n är fylld av finess och tuffa riff, men samtidigt finns det utrymme för utveckling. Det här är bra, men jag tror att Commandos vackraste stunder väntar runt hörnet. Potentialen är obegränsad, speciellt med den nämnda kaxigheten i bakfickan.

Bästa låt: Burn the sky

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.