Maia Hirasawa - Hoppfull 40-årskris

Skivor
PUBLICERAD:
Hoppfullt krisande med Maia Hirasawa.

Som en slags 40-årskris bestämmer sig Maia Hirasawa för att ta tillvara på dagen och strunta i konventionerna. Hon gör precis det som faller henne in, och med den äran. Det betyder visserligen ett spretigt album rent musikaliskt där låtarna står mer för sig själva än hör ihop. "Jag vill göra det nu" är ett av de modernare spåren som även släppts som singel på engelska. Särskilt Ambivalensen RMX funkar nog till och med på ett dansgolv i sommar.

Bäst bränner det ändå till i typiska Maia Hirasawa-låtar som "Bättre", "Från och med här" och "Jag väljer inte dig". Flera av låtarna släpptes som ep under 2019, och "Det borde vara vinter här" fanns med på albumet "Maias jul". Om det här är att krisa så verkar det inte vara så farligt utan handla om frigörelse och styrka. Det känns hoppfullt.

Bästa låt: Bättre

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.