Hoppa till huvudinnehållet

På gång i konsten - här är konstkalendern

Publicerad:
Robert Stålbro ställer ut måleri på Galleri Ekdahl. Detaljbild ur ett motiv från Bryggudden. Foto: Lena Richardson

Här är aktuella utställningar i NWT:s bevakningsområde just nu.

Öppnar

Arvika

Arvika konsthall: Den hemliga bygden” är en utställning om mystik, underfundig humor och om gediget hantverk med konstnärerna Göran Eriksson och Michael Sandström. Vernissage 23 maj, visas till 27 juni.

Karlstad

Galleri Bergman: Sommarsalong med 12 värmländska konstnärer. Albin Liljestrand, Hampus Karlsson, Joakim Johansson, Björn Nordström, Niki Merimaa, Karolina Nolin, Marie Gauthier, Erik Hjorth, Emilia Snövit Kikic, Håkan Gidebratt, Johannes Wessmark, Thomas Christenson. Vernissage 22 maj, utställningen pågår till och med 16 juni.

Galleri Ekdahl visar Robert Stålbro, måleri. Vernissage fredag 22 maj, utställningen pågår till och med 6 juni.

Pågående

Arvika

Kolonins fönstergalleri visar Into the comfort zone av Helene Karlsson. Pågår 20 april - 6 juni.

Borgvik

Sliperiet öppnar för säsongen 16 maj och visar foto, skulptur, måleri. Utställare: Eva Hild, Anders Petersen, Ingalena Klenell, Peacetu, Gered Mankowitz, Bent Rej, Douglas Kirkland, Frank Stefanko, Gavin Evans, Lorenzo Agius, Norman Seeff med flera. Öppet till 28 augusti.

Borgviks konst och kuriosa visar verk av Birgit Gustafsson (1937-2018). Öppnar över sommaren.

Charlottenberg

Biblioteket visar Where body meets art av Laila Siames XII. Laila är en internationellt prisbelönad tattoo-artist som driver studio LBT Tattoo i Åmotfors. Utställningen pågår till 2 juni.

Fengersfors

Not Quite i Fengersfors öppnade 1 maj med 13 utställningar av drygt 50 upphovspersoner. Pågår till och med 13 september.

Karlstad

Spisrummet, Centralsjukhuset Karlstad, visar utställningen Vi. Konst av anställda inom Region Värmland. Pågår till 31 augusti. Obs! Öppet bara för besökare till sjukhuset (med kallelse) samt anställda i huset på grund av besöksreglerna i coronatid.

Segmon

På Ankans Golfkrog, Segmon, ställer Pernilla Carlsson ut akvareller från 1 maj till 18 oktober.

Sunne

Galleri Björken, biblioteket. Konst i Väst visar "Rörelse". Ingalill Borén, Anita Abrahamsson, Marion Bergsjö, Maj-Lis Uller, Linda Åslund Lindvall, Annika Glavstedt, Eva Kaiser Waldenström, Margareta Sunnemar och Elen Eide. Pågår till 25 maj.

Sundsbergs gårds konsthall, Kjell Hellström, träsnitt. Utställningen pågår till den 31 maj.

Digitalt

Värmlands museum visar på sin hemsida Highlights ur samlingarna, videor om konst på museet.

Kristinehamns konstmuseum gör digitala visningar av sina utställningar.

Med reservation för ändringar!

Uppgifter om utställningar till kalendariet mejlas till kultur@nwt.se.

Här kan du läsa vad NWT skrivit om några av utställningarna i kalendariet:

Oscar låter husgudarna mötas på SliperietAnki ställer ut morsarvet i BorgvikLailas kroppskonst visas på biblioteketBrokigt när anställda ställer ut i SpisrummetKULTUR GALLERI EKDAHLTor Cederman bjuder in till sin virklighetKonstsommaren i Fengersfors bjuder på både tvål och potatis

Artikeltaggar

ÅmotforsArvikaArvika konsthallCharlottenbergFengersforsGalleri BjörkenKarlstadKonstKristinehamns konstmuseumNöje/KulturSpisrummetSunneVärmlands museum

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.