Hoppa till huvudinnehållet

Obsegrad i Björn Goops regi

Publicerad:
På två starter har det blivit två segrar för Anita Roc sedan flytten till Björn Goop.
På två starter har det blivit två segrar för Anita Roc sedan flytten till Björn Goop. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Två starter och två segrar – Anita Roc har inlett på bästa sätt hos sin nya tränare Björn Goop.

Under onsdagskvällen vann hon V86-5 på Solvalla.

Anita Roc var pigg på väg upp till startbilsvingen men när bilen väl släppte fältet öppnade hon snabbt och tog ledningen. I den positionen gick hon inte att hota och vinnartiden blev 12,0 över kort distans.

Det var en av två V86-segrar för Björn Goop som även avslutade omgången med Reverend Wine, som höll ledningen från sitt innerspår och vann före en otroligt tapper Urgent Call.

Dessutom vann Goop ett lopp innan V86-spelet med Marble Arch, som debuterade i hans regi med att vinna från dödens.

Det höll även på att bli en seger med Inspector. Han kunde inte försvara ledningen från sitt innerspår och fick trava utvändigt om ledande Global Tuxedo. In på upploppet kopplade Inspector greppet men kort före mål blev han passerad av Idreamicanfly som fick en lite turlig lucka på upploppet.

Souzy fyra

I den fjärde avdelningen blev det en fjärdeplats för Anna Björlin-tränade Souzy, som Goop körde fram till utvändigt ledaren och hon höll bra in i mål. Vann loppet gjorde Queen Adele, som var en av två rejäla V86-skrällar tillsammans med Idreamicanfly.

Efter den segern återstod det 41 system med chans till åtta rätt och efter att mer betrodda hästar avslutat omgången var det fyra system som fixade det hela.

Louie Brodde smög Kim Moberg med på innerspår och när luckan kom in på upploppet spurtade han till en enkel seger.

Från ett fjärdespår bakom startbilen tog Ingo hand om spets i den sjunde avdelningen och med Christoffer Eriksson vann han med betryggande marginal. Här blev det en tredjeplats för Dagfinn Aarum med Amazing Case.

Artikeltaggar

ÅbyAnna BjörlinBjörn GoopDagfinn AarumSolvallaTravV86

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.