Överst på önskelistan: konstgräsplan i Vålberg

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Konstgräs, det vill flera se i Vålberg/Edsvalla.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Ska vi behöva skada oss för att göra det vi älskar?

Varje vår när vi ska börja träna utomhus så måste vi träna på grusplanen i Edsvalla eller inomhus i Vålbergs lilla sporthall. Vilket skadar oss spelare och det kommer inte göra oss bättre om vi måste träna inomhus. Vi kör fotboll inte futsal, det är ju skillnad.

Jag själv är målvakt och skadar mig minst en gång varje träning, jag kastar mig efter bollen och får skrapsår och ont överallt typ! Detta är inte hållbart för då kommer vi förlora våra spelare.

Visst vi kan ju spela på gräs men gräs påverkas av vädret och om det har regnat är planen helt lerig. Konstgräs påverkas inte av väder och håller sig i 15 år. Man kan bara spela 3000 timmar per säsong på en vanlig naturlig gräsplan, medans på en konstgräsplan kan man spela 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan.

Konstgräs kräver inget underhåll, gräs måste klippas, vattnas och krita linjer. Grusplaner måste vattnas för att det inte ska damma om planen. Alltså kräver det mycket pengar och jobb.

Till alla er som säger att vi inte har plats för en konstgräsplan i Vålberg eller Edsvalla har ju helt fel. Det finns en grusplan i Vålberg som ingen använder, där man kan lägga konstgräs, vilket tillför Älvenäsvallen så det kommer inte att störa någon.

Skadad målvakt i Nor Edsvalla

"Svårt att springa och skjuta"

I Vålberg så finns det en gräsplan men den är svår att använda året om.

under hösten/vintern är marken hård och under våren blir den lerig.

När marken är hård blir det svårt att springa samt skjuta.

Så om vi hade haft en konstgräsplan hade fotbollsintresserade kunnat spela fotboll året om.

Andra personer hade även kunnat umgås där och till exempel spela brännboll eller fotboll.

Från en fotbollstjej

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.