Hoppa till huvudinnehållet

Attendo inför munskydd för personal i Karlstad

Publicerad:
Vårdföretaget Attendo har beslutat att införa munskydd vid alla omsorgsinsatser i Karlstad.
Vårdföretaget Attendo har beslutat att införa munskydd vid alla omsorgsinsatser i Karlstad. Foto: Pontus Lundahl/TT

Vårdföretaget Attendo har beslutat att införa munskydd vid alla omsorgsinsatser i Karlstad, enligt ett pressmeddelande.

Munskyddet ska vara ett komplement till övriga åtgärder för att förhindra coronasmitta.

– Våra kunder ska kunna känna sig trygga i att vi gör allt vi kan för öka skyddet mot covid-19. Det finns en liten risk att man är smittbärare trots att man inte har några symtom och med den här åtgärden vill vi minska risken för smittspridning, säger Sofia Larsson, verksamhetschef på Attendo hemtjänst Karlstad enligt pressmeddelandet.

Införandet av munskydd motiveras av erfarenheter från företagets verksamheter i Norge och Finland, enligt pressmeddelandet. Där ska man ha märkt att munskydd bidragit till att minska smittspridningen på äldreboenden.

Artikeltaggar

ÄldrevårdAttendo careCoronavirusetFinlandKarlstadNorgeSkyddsutrustningVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.