Hoppa till huvudinnehållet

Positiv rymd

Publicerad:
Dragon-kapseln på Falcon 9-raketen på Cape Canaveral i Florida.
Dragon-kapseln på Falcon 9-raketen på Cape Canaveral i Florida. Foto: SpaceX via AP

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I dessa tider är det svårt att kunna se positivt på framtiden, även om coronapandemin förstås inte kommer att existera i all evighet. Men det finns i alla fall en positiv sak som händer, i alla fall för en rymdnörd som undertecknad.

Medan en stor del av världen står still så händer det saker med rymdutvecklingen. Medan en stor del av världen står still så håller Elon Musk och hans SpaceX på att i rasande fart utveckla den banbrytande rymdraketen Starship. Och den 27 maj är det tänkt att SpaceX skall skjuta upp amerikaner i rymden för första gången på nio år, i en Dragonkapsel på en Falcon 9-raket. Framåt, uppåt!

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Artikeltaggar

Elon MuskRymdenSigneratSpaceX