Hoppa till huvudinnehållet

SD: "Inför ambulansstation på sjukhuset"

Publicerad:
Sverigedemokraterna vill ha en ambulansstation vid Dalslands sjukhus.
Sverigedemokraterna vill ha en ambulansstation vid Dalslands sjukhus. Foto: Tommy Löfgren

Inför en ambulansstation vid Dalslands sjukhus i Bäckefors. Det föreslår sverigedemokraterna Christer Andrésson och Nore Johansson i en motion till Bengtsfors fullmäktige.

Motionärerna vill också, i en andra fas, att en ambulanshelikopter placeras med utgångspunkt vid Dalslands sjukhus.

Det är främst den geografiska placeringen i landskapet som motionärerna menar talar för detta.

Förvaltningen har svarat att detta inte ligger inom den kommunala kompetensen att avgöra.

– Detta är en fråga för NU-sjukvården och ytterst Västra Götalandsregionen, skriver kommunchefen Göran Eriksson.

"Vore fel med flytt"

Däremot anser förvaltningen att det vore fel att flytta den närmaste ambulansstationen, den i Bengtsfors, till Bäckefors.

– Om Bengtsfors kommun skall driva frågan om en ambulansstation i Bäckefors så är det enda realistiska alternativet att föreslå NU-sjukvården en utökad verksamhet. Att flytta ambulansstationen från Bengtsfors tätort är inte ett realistiskt alternativ då körtider norrut mot Värmlandsgränsen skulle bli oacceptabla, skriver Göran Eriksson.

Såväl denna som frågan om en helikopter i Bäckefors överlämnas till politikerna.

KS: Ja till motionen

Politikerna i kommunstyrelsen har visat sitt gillande för motionen. Kommunstyrelsen föreslår fullmäktige att anta densamma genom att låta kommunstyrelsens ordförande, Stig Bertilsson (M), driva frågan gentemot Västra Götalandsregionen.

– Att flytta ambulansstationen från Bengtsfors är definitivt inte aktuellt. Här handlar det om att driva på för att regionen ska ge oss mer resurser. Det skulle vara bra och vi ska undersöka förutsättningarna för det, säger Stig Bertilsson.

Artikeltaggar

AmbulanshelikopterAmbulanssjukvårdBengtsfors kommunBengtsfors kommun (org)Christer AnderssonDalslands sjukhusGöran ErikssonNore JohanssonPolitikStig BertilssonSverigedemokraternaVästra Götalandsregionen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.