Hoppa till huvudinnehållet

Ny annorlunda butik öppnar i Mitticity

Publicerad:
Ann-Sophie Redfern, centrumledare i Mitticity, Marie Björklind, verksamhetschef på Stadsmissionen och Henric Barkman, projektledare för Karlstad delar samarbetar om nya butiken Gamechanger.
Ann-Sophie Redfern, centrumledare i Mitticity, Marie Björklind, verksamhetschef på Stadsmissionen och Henric Barkman, projektledare för Karlstad delar samarbetar om nya butiken Gamechanger. Foto: Helena Karlsson

Som butiksnamnet antyder är Gamechanger en ny annorlunda spelare på marknaden. Centralt placerad i Mitticity är det helt upp till oss alla hur framgångsrik den blir.

Alla vet vid det här laget att Fritidsbanken blev en dundersuccé som har stor betydelse för många barn, ungdomar och vuxna.

Mitticitys koncept Wall of kindness, där man kunde hänga vinterkläder på en krok för behövande att plocka åt sig, har också fungerat bra i vinter.

Nu kommer nästa koncept - Gamechanger.

I den tomma lokalen efter Teknikmagasinet har en spelbutik som också är en bytesbutik flyttat in. Obemannad och med "varor" från värmlänningarnas utrensade förråd som kan bli till glädje för någon annan. Helt gratis.

– Den öppnade för några timmar sedan och redan har det varit både barn, ungdomar och vuxna här och hämtat spel. Det är så det ska vara! Vi får hoppas att folk fortsätter rensa där hemma så det fylls på här, säger Mitticityledaren Ann-Sofie Redfern vid lunchtid på fredagen.

Starten på hyllorna kommer delvis från Solareturen och delvis från de privata förråden hos de andra hyresgästerna i Mitticity.

Där finns spel, pussel, strandleksaker, innebandyklubbor och kickbikes.

I Mitticity kan man lämna och byta till sig ett "nytt" spel.
I Mitticity kan man lämna och byta till sig ett "nytt" spel. Foto: Helena Karlsson

– Vi hoppas även få in data- och tvspel, men allt som har med lek och spel att göra är välkommet, fortsätter hon.

Är det svårt att få lokaler uthyrda?

– Det är ett jättetufft läge för oss här. Och det är tufft för grannbutikerna som har en mörk, tom butik med galler för bredvid sig. Så det här är ett sätt att inge hopp till gallerian och ett nytt sätt att använda tomma vakanser. Och vem vet, det här kanske är början på något stort som vi kommer se mer av på fler ställen, säger Ann-Sofie Redfern.

Mitticitys samarbetspartners i det här är Stadsmissionen och Karlstads kommun.

– Delningsekonomi växer och växer och det här är verkligen en gamechanger att privata, ideella och offentliga aktörer samverkar. Det är jättehäftigt, säger Henric Barkman, projektledare för Karlstad delar.

– Det är mitt idéfrö som nu blivit en planta. Vi har märkt ett ökat behov av lek och spel till familjer som fått det svårt i coronaläget med förlorade jobb och minskad inkomst. En ny leksak kan ge ny energi, säger, Marie Björklind, verksamhetschef på Stadsmissionen.

Artikeltaggar

FritidsbankenHenric BarkmanKarlstadMarie BjörklindMitticityNyheterStadsmissionen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.