Håkan Hellström - Vitalt med självdistans

Skivor
PUBLICERAD:
De första sju låtarna av Håkan Hellströms Rampljus släpps i dag.
Foto: Conny Ekström

Redan i inledande Alla drömmar är uppfyllda fortsätter Håkan Hellström låna riff, stick och slingor. The Whos uttjatade Baba O’Rileyriff utgör själva stommen för låten. Så var det sagt och eftersom Hellström kommit undan med sina lån under 20 år så lämnar vi det därhän.

Tillsammans i mörker har redan spelats flitigt på radion och det är i låtar som den som Hellströms låtsnickeri kommer till sin rätt. Studentfylleflaken släpptes nyligen, lagom inför årets student. Den kommer dock inte upp i klass med till exempel Valborg. Fina Snälla släck inte ljusen avslutar, med en känga till de som tycker Hellström ska skriva om något verkligt. Den typen av självdistans måste man ju uppskatta. Mycket funkar riktigt bra och låter förvånansvärt vitalt. Vi får se fram emot del två i augusti.

Bästa låt: Tillsammans I Mörker

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.