Yung Lean - Mellan Billboardlistan och konstskolan

Skivor
PUBLICERAD:

Det är intressant med kändisbarn. Väldigt sällan finns det anledning att tycka synd om dem, men det är lätt att göra det ändå. Nu är ju Yung Lean – med en mamma som är diplomat och en pappa som är författare och en av Sveriges mest kompetenta Frankrikekännare – kanske inte ett kändisbarn per se, men han verkar ändå i ett sammanhang där hans annars så avundsvärda sociala arv lätt skulle kunna användas emot honom.

Yung Lean verkar helt obrydd av detta. Rappare är ett skrytigt folk, och därför är det så skönt att Yung Lean är förhållandevis lågmäld. Han använder sig av ett uttryck som hamnar nånstans mellan Billboardlistan och konstskolan: aldrig blasé men ändå distanserat. Gissar att det är exakt såhär Justin Bieber skulle vilja låta men inte riktigt har mod till än.

Bästa låt: Yayo

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.