• idag
  31 maj
  19°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Spelrecension: Vuxna rymdfantasy-dvärgar gör saker tillsammans

Spel
PUBLICERAD:

Deep Rock Galactic

Windows
Ghost Ship Games
Åldersmärkning: 16

En förvuxen fluga plockar upp mig och flyger iväg med mig. Jag är hjälplös när jag ser grottgångarna fara förbi runt omkring mig. Detta trots att jag är en bastant rymdfantasy-dvärg, beväpnad till tänderna med bland annat en kulspruta. Allt jag ville var att gräva fram lite guld och andra värdefulla mineraler, men allt oknytt i gruvan ville annorlunda.

Som tur är har jag vänner med mig som räddar mitt dvärgbacon från att bli både kokt och stekt fläsk. Deep Rock Galactic är nämligen ett online-spel som gör sig allra bäst i goda vänners lag, där ni samarbetar för att bli rika. Detta samtidigt som ni slåss mot drivor av rymdmonster som väller ut ur gruvornas väggar.

För pengarna uppgraderar man sedan sin utrustning, låser upp nya färdigheter och nya leksaker. Man kan också brygga rymd-öl som ger lite kraft under nästa uppdrag. Upplägget är enkelt, men genomförandet är fartfyllt och roligt, och mestadels är det riktigt tajt. Några smärre irritationsmoment, som sättet fiender dyker upp från ingenstans hela tiden. Men bristerna väger aldrig tyngre än spelets många förtjänster. Framför allt hindrar de mig inte från att ha roligt. I alla fall inte när jag spelar med vänner – det är inte alls lika roligt att spela själv, även om det absolut går om man vill. Deep Rock Galactic är om inget annat ett sätt att umgås på avstånd, något som är mer välbehövligt än någonsin just nu.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.