• idag
  26 nov
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  27 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  28 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  29 nov
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  30 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Paradise Lost - Ett mörkrets eufori

Skivor
PUBLICERAD:

Paradise Lost

Obsidian
(Nuclear Blast)

Halifax-kvintetten har en karriär som spänner över mer än tre decennier och på sexton album har uppfinningsrikedomen varit stor. Från opolerad slyngel-death metal, via doomig goth och elektroniska Depeche Mode-vibbar till dagens hybrid där element lånas från hela karriären.

Obsidian låter som förväntat och fortsätter på samma spår som cementerats under det senaste decenniet. Ännu en gång bjuder engelsmännen på slagkraftiga alster utan att förta sig. Det här är definitivt inte diskografins mest minnesvärda album, men likväl är det en fröjd att lyssna på de nio spåren.

Jag får känslan att låtskrivaren Greg Mackintosh och resten av det rutinerade gänget har slutat att tänka. De är uttrycket Paradise Lost och musiken bara sipprar ur dem. Det mörkt vackra. Det melankoliskt vackra. Det klagofyllt vackra. Paradise Lost har det i sitt dna och trots vald metodik lyckas de eliminera det negativa och fylla musiken med inspirerande energi.

Bästa låt: Ghosts

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.