"Mätt på folk som klagar och stör sig på fel saker"

Insändare
PUBLICERAD:
Hög musik och annat skrän från bilburen ungdom stör i bland annat Karlstad. Insändarskribenten anser att det klagas för mycket på detta.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Svar till Arg och besviken Norrstrandsbo.

Jag vet inte vad den sunda allmänheten känner, men jag personligen är ganska mätt på folk som klagar och stör sig på helt fel saker.

För ett antal år sedan tillhörde jag gruppen av ungdomar som du och många andra retar sig på. Enda skillnaden var att vi hade såpass mycket respekt att inte skräpa ner eller stå och röka vid pumparna på bensinmackar.

Men jag kan garantera dig att ungdomarna inte åker runt för att störa folk som bor i områdena. Något jag tycker är mer intelligensbefriat är nog inte ungdomarna utan att man har beslutat att man inte får åka genom stora torget och centrala centrum på helgerna nattetid. Jag menar, vad gör det att hålla musik och oljud där det ska vara på helgerna? Krogarna med allt folk som festar väsnas ju ändå där.

Jag visar en enorm tacksamhet att det fortfarande finns ungdomar som ägnar sig åt att umgås, åka bil, lyssna på musik. Tyvärr ganska dålig musik nuförtiden och bilarna är en aningen osmakliga. Men hellre det än gängen av ungdomar som brukar, köper och säljer droger. Det förekommer otroligt mycket sånt på alla stadsdelar i Karlstad, men det är inget som du eller allmänheten ser. För det sker främst bakom stängda dörrar. Kanske i lägenheten under dig?

Sådant får gärna polisen lägga mer vikt i än ungdomarna som åker i skrotbilar och festar på ett hyfsat normalt sätt. Men dock helst ej skräpa ner eller visa noll respekt så att bensinmackarna måste bomma igen.

Jag bor själv på den centrala delen av Herrhagen och dom åker här också konstant. Men dom får ju inte vara i centrum så jag kan inte klandra dom. Sen dom som är ute och gasar på nätterna kan dock sakta ner för sin och allmänhetens skull, när det är tätbebyggt område. Men det går knappast över 100 km/h på dom små gatorna på Norrstrand och Herrhagen. Det bara låter så när tuffingarna ska styla med sina högljudda motorer.

Vi har begränsat och satt förbud nog nu tycker jag mot ungdomarna som åker runt. Förr hade man flygfältet där ungdomarna lekte av sig och träffades. Men tydligen så störde det någon också. Kanske en sparv eller hare som retade sig tillräckligt.

Stadsbo

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.