Jason Isbell - Välskrivna berättelser om riktiga människor

Skivor
PUBLICERAD:

Jason Isbell har växt ut till en av de där artisterna där varje skivsläpp känns spännande och viktigt. Dessutom blir man sällan besviken. Hantverket påminner lite om gode vännen och nyligen bortgångne John Prines, med välskrivna berättelser om riktiga människor som det är lätt att identifiera sig med.

Han har den lite aviga blicken, blandar om perspektiven och med en nypa humor i botten. På Reunions känns han lite mer fundersam och påminner en smula om Steve Forbert i uttrycket.

Låtarna är fulla av spöken; det handlar om gamla vänner, att vara skilsmässobarn, att hålla sig nykter och det finns också något spöklikt över musiken. Det är sökande, vemodigt men samtidigt med en lätthet och en modern retrokänsla och gitarrer som är bland det starkaste jag har hört på länge. Ibland öppnar han spjällen men oftare håller han sångerna i lagom hårda tyglar. En skiva som kommer att räcka länge.

Bästa låt: Letting you go

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.