Hoppa till huvudinnehållet

Galleri öppnar sommarsalong

Publicerad:
Thomas Christenson är en av de 12 konstnärerna på sommarsalongen.
Thomas Christenson är en av de 12 konstnärerna på sommarsalongen. Foto: Lena Richardson

När Mats Bergman öppnar nästa utställning i sitt galleri på Herrhagen bullar han upp med hela tolv konstnärer. Sommarsalong ska det bli - och förhoppningsvis en ny tradition.

Nästa fredag, den 22 maj, är det vernissage för utställningen med verk av tolv värmländska konstnärer:

"En sommarsalong som blir början på en tradition. Galleriet kommer återkommande varje vår arrangera en jurerad salong" meddelar Mats Bergman.

Utställningen pågår till och med 16 juni och de som deltar är Albin Liljestrand, Hampus Karlsson, Joakim Johansson, Björn Nordström, Niki Merimaa, Karolina Nolin, Marie Gauthier, Erik Hjorth, Emilia Snövit Kikic, Håkan Gidebratt, Johannes Wessmark och Thomas Christenson.

Just nu pågår en utställning i galleriet med Niki Merimaa och Jan Stenmark. Den är det slutspurt på nu i helgen - sista dagen den visas är lördagen den 16 maj.

Marie Gauthier ställer snart ut hos Galleri Mats Bergman.
Marie Gauthier ställer snart ut hos Galleri Mats Bergman. Foto: Lena Edbom

Artikeltaggar

Albin LiljestrandGalleri Mats BergmanHerrhagenJoakim JohanssonJohannes WessmarkKarlstadKarolina NolinKonstKonstnärMarie GauthierMats BergmanNiki MerimaaNöje/KulturSommarUtställningar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.