Hoppa till huvudinnehållet

Forwardsduo till Forshaga – lagbygget snart klart

Publicerad:
Forshaga gjorde klart med två nyförvärv under torsdagen.
Forshaga gjorde klart med två nyförvärv under torsdagen. Foto: Tommy Andersson

Forshaga fortsätter bygga ungt och hemvävt.

Under torsdagen presenterades den 19-åriga forwardsduon Filip Olsson och Viktor Owesten.

– Vi kommer hungrigare till bordet i år, säger sportchefen Christer Larsson.

Truppbygget börjar sätta sig och det ser ut att bli den yngsta FIF-upplagan på år och dag. Värvningarna av Filip Olsson och Viktor Owesten är ett bevis gott som något då de bara är två i raden av alla unga tillskott Forshaga knutit åt sig såhär långt.

Olsson och Owesten plockas från FBK:s J20 respektive Grums dito.

– Det är två utvecklingsbara spelare som passar bra in i vår modell. Vi jobbar alltid med att få in juniorer/förstaårsseniorer i truppen och det är klart att det är extra kul när de som i detta fall har Forshaga som moderklubb, säger Christer Larsson.

I och med duons intåg är Forshaga tre-fyra spelare från att spika truppen och i nuläget är ålderssnittet på 21.57. Det är en föryngring med mer än tre år från förra säsongens trupp.

– Vi har kanske inte lika namnkunnigt lag som ifjol men känslan är att vi kommer hungrigare till bordet i år. Vi är väldigt nöjda med lagbygget såhär långt, säger Larsson.

Forshaga har nu två målvakter, åtta backar och elva forwards under kontrakt.

– På backsidan kan det finnas plats för en till och på forwardssidan ska vi in med två eller tre till.

På Forshagas hemsida kommenteras värvningen av Filip Olsson enligt följande:

”I Filip får vi hem ytterligare en forshagaprodukt som nu tar steget in i seniorhockeyn och vår förhoppning är att Filip skall ta stora kliv i sin utveckling i vår verksamhet”.

Och såhär beskrivs Viktor Owesten:

”En ung och lovande forward som fortfarande har en säsong kvar som junior, men vi hoppas och tror att Viktor redan den här säsongen skall vara redo att tävla på seniornivå hos oss”.

Artikeltaggar

Christer LarssonForshaga IF IshockeyHockeyettanIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.