Hoppa till huvudinnehållet

Bowlinghallen till försäljning på Blocket

Publicerad:
Joakim Biehl WB Bowling i Hagfors
Joakim Biehl WB Bowling i Hagfors Foto: Pia Holmström

Familjen Biehl har nu lagt ut bowlinghallen i Hagfors på Blocket för 1,5 miljon.

– Det känns inte bra. Det känns som man sviker både sina kunder och elever. Fastän det i själva verket är vi som blivit svikna av kommunen. Det är fruktansvärt, säger Joakim Biehl.

Det var i måndags som WB Bowling gick ut med beslutet på sin Facebooksida att bowlinghallen stängs den 30 maj och att den kommer att läggas ut för försäljning.

Orsaken är förseningen av badhusrenoveringen som gjort att intilliggande bowlinghallen fått färre besökare. Coronakrisen har ytterligare förvärrat situationen.

WB Bowling hade begärt att få hyresfritt av kommunen under tiden badhuset är stängt och renovering pågår, men nekats.

Joakim Biehl har också framfört till kommunen att WB Bowling fick hyresfritt 2009 när Älvstranden bildningscenter byggdes.

Kommunalrådet Jens Fischer kommenterade detta till NWT i tisdags.

– Frågan är hur mycket stöd man kan ge till en enskild företagare. Nu håller vi på att ta fram det underlag och den bedömning man gjorde 2009 när det var en hyreslättnad på 100 procent och se vad det var för skillnad då. Innan vi kastar in handduken helt måste vi titta på alla möjliga alternativ, sa Jens Fischer.

Inget avtal

Lars Sätterberg, utvecklingschef Hagfors kommun håller nu på att titta på detta.

– Det vi kan se är att det inte fanns något avtal. Det gjordes någon annan form av överenskommelse. Men det var en annan situation då, eftersom man då var direkt inne och påverkade deras lokaler som de hyr.

Han fortsätter.

– Nu håller vi på att ta fram ett faktaunderlag och presentera för politiken hur det sett ut och vad man kan göra kopplat till vilka roller som kommunen har, säger Lars Sätterberg.

Gymnasieelever

Sex stycken norska landslagsspelare studerar för närvarande på idrottsgymnasiet i Hagfors med bowlinginriktning.

– Våra elever börjar planera skolgång på annan ort redan. Eleverna hade ju valt att flytta till Hagfors för att få spela med oss och nu är de jätteoroliga för framtiden, säger Joakim Biehl.

Nu är alltså bowlinghallen till salu för 1, 5 miljon.

– Det blir ingen vinst alls för oss. Det är mer en plus-minus-noll affär för min mor och far så att de inte ska få en massa skulder, säger han.

En eventuell köpare av bowlinghallen har möjlighet att ta över direkt.

– Vi har också erbjudit vår kompetens i ett år för den som vill ta över. I så fall skulle vi ha möjlighet att behålla gymnasieeleverna också.

Erbjudande

Joakim Biehl ser också ljusglimtar.

– Det som är positivt i alltihopa är stödet som vi fått från övriga Sverige från alla bowlingförbund och Sisu. De har talat om vilket bra jobb vi gör och att de vill ha oss kvar. Det känns fantastiskt bra.

Nu kan han gå en ny framtid tillmötes.

– Jag har fått ett jätteerbjudande om att ta över en annan bowlinghall. När en dörr stängs öppnar sig en ny, säger Joakim Biehl.

Bowlinghallen i Hagfors stängsKommunen har fortsatt dialog om bowlinghallen

Artikeltaggar

BowlingHagforsJens FischerJoakim BiehlLars SätterbergNyheterWB Bowling

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.