Hoppa till huvudinnehållet

Sorbet till Elitloppet - Jepson kör även i år?

Publicerad:
Sorbet tog en plats i Elitloppet genom att vinna på Solvalla. Blir det Carl Johan Jepson i sulky i år också?
Sorbet tog en plats i Elitloppet genom att vinna på Solvalla. Blir det Carl Johan Jepson i sulky i år också? Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

De två loppen döpta efter Elitloppsvinnaren Meadow Road var den sportsliga höjdaren vid V86-tävlingarna.

Elitloppsbiljetter låg i potten och loppen vanns av Attraversiamo och Sorbet.

Från början var det tänkt att det, som vanligt, skulle bli ett lopp av Meadow Roads lopp men då vinnaren var garanterad en biljett till Elitloppet var anmälningsintresset så stort att man valde att dela loppet.

I det första loppet behövde man dock inte dela ut en ny biljett då redan inbjudne Attraversiamo vann. Innerspårets Millondollarrhyme kunde inte ta emot katapultstartande Rose Run Sydney den första biten och Attraversiamo fick andra par utvändigt. Den i dödens travande Velvet Gio kämpade som vanligt strålande men på upploppet kunde han inte svara Attraversiamo som vann på tiden 10,4.

– Jag är helt nöjd, de har fått Attraversiamo i ett perfekt skick. Han kan springa under 1.10, men från det är det ett stort steg att vara topp tre i Elitloppet, sa Erik Adielsson.

Vann från dödens

I det andra Meadow Road-loppet var redan Elitloppsinbjudne Vivid Wise As favorit i debuten i Björn Goops regi. Han galopperade i värmningen men såg bättre ut i provstarten. Han gick sedan en rejäl avslutning från tredje par utvändigt men galopperade kort före mål i tätstriden.

Den rosa Elitloppsbiljetten gick till Sorbet som var mycket bra från utvändigt om ledande Lexus Dream. Noterbart är att Carl Johan Jepson körde Sorbet i Elitloppet förra året och snart får vi veta om det blir samma sak i år då Örjan Kihlström förmodligen kommer att köra Missle Hill.

Övriga V86-vinnare var Chablis D.K., Philosopher, Hell Bent For Am, Sobel Jasmine, Zio Tom Jet och Perfect Dynamite.

Av dessa imponerade Philosopher och Hell Bent For Am mest. Philosopher vann trots en stor galopp och Hell Bent For Am gav för andra onsdagen i rad gav ett helgjutet intryck från spets.

Artikeltaggar

Björn GoopCarl Johan JepsonElitloppetErik AdielssonJägersroSolvallaTravV86

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.