Hoppa till huvudinnehållet

Plexiglas och nya rutiner ska trygga museisommaren

Publicerad:
Kristinehamns konstmuseum ska ha öppet i sommar, är beskedet från Kristinehamns kommun. Bild från en tidigare utställning med Cajsa von Zeipel och Annika von Hausswolff.
Kristinehamns konstmuseum ska ha öppet i sommar, är beskedet från Kristinehamns kommun. Bild från en tidigare utställning med Cajsa von Zeipel och Annika von Hausswolff. Foto: Lisa Olaison

Kristinehamns konstmuseum kommer att öppna i sommar - trots pandemin.

– Vi har noga diskuterat, planerat och landat i att vi på ett tryggt sätt kan öppna upp i sommar. Med våra stora luftiga ytor och resurser tror vi att vi kan hantera sommaren på ett bra sätt, säger Maria Lobell, kulturchef i Kristinehamns kommun.

Beslutet att öppna gäller både Kristinehamns konstmuseum och Kristinehamns Historiska. Den 23 juni öppnar de, meddelar kommunen i ett pressmeddelande.

Därmed kommer de båda planerade sommarutställningarna att bli av: konstmuseet visar utställningen "Bengt Olson valde Paris" och på Historiska "Frödings Kristinehamn".

Plexiglas sätts upp

Båda museerna har varit stängda för fysiska besök sedan mitten av april.

Innan återöppningen ska museerna göras säkrare på flera sätt, meddelar kommunen. Plexiglas ska upp runt butiksdiskar, markeringar i golven ska göras och informationsskyltar placeras ut.

Dessutom införs rutiner för att säkra att det inte är mer än 50 personer inne i lokalerna samtidigt. Extra städrutiner införs också.

– Vi vidtar ett antal åtgärder och rutiner så att våra besökare kan känna sig trygga, det kommer att vara tydligt vad som gäller. Vi följer fortsatt omvärldsläget och är flexibla med att ställa om ytterligare vid behov, säger Maria Lobell i pressmeddelandet.

Artikeltaggar

Bengt OlsonCoronavirusetGustaf FrödingKristinehamns historiska Kristinehamns kommunKristinehamns konstmuseumMaria LobellNöje/KulturNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.