Hoppa till huvudinnehållet

Grävarbeten påbörjade för nya höghuset

Publicerad:
Nu har grävarbetena påbörjats för det nya trygghetsboendet Mejerskan i centrala Torsby.
Nu har grävarbetena påbörjats för det nya trygghetsboendet Mejerskan i centrala Torsby. Foto: Morgan Bäckvall

Den 22 juni ska det första officiella spadtaget tas för det nya trygghetsboendet Mejerskan i centrala Torsby. Idag måndag påbörjades förberedande grävarbeten.

Torsby bostäder bygger ett nytt trygghetsboende i Torsby och det blir det andra höghuset i Torsby.

– Det är förberedande markarbeten som pågår. Det ska grävas ur för en grundläggning. Sedan ska det bort en del material. Det finns gamla rivningsmassor kvar i marken från byggandet av Mejeriet, säger Håkan Laack, vd för Torsby bostäder.

Han berättar även att det pågår förbesiktningar av kringliggande hus.

– Vi ska göra pålning och då kommer det att vibrera i marken. Vi har varit runt i grannhusen och gjort besiktning. Så att man stämma av efteråt om det blivit någon skada.

– Det ska bli ett officiellt spadtag 22 juni. Vi skulle kunna starta med spadtag nu, men vi skjuter lite på det med tanke på coronan.

Mejerskan ska vara klar i slutet av 2021 och innehåller förutom 25 lägenheter, även en gemensamhetslokal med utsikt över Fryken och en affärsfastighet i bottenplan.

Artikeltaggar

Bostad och byggenHåkan LaackNyheterTorsbyTorsby Bostäder ABTorsby kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.