Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen har fortsatt dialog om bowlinghallen

Publicerad:
Joakim Biehl WB Bowling i Hagfors
Joakim Biehl WB Bowling i Hagfors Foto: Pia Holmström

NWT rapporterade igår om att familjen Biehl tvingas stänga bowlinghallen WB bowling efter 32 år. Detta på grund av att badhusrenoveringen försenats och av coronakrisen. Kommunstyrelsen diskuterade detta under måndagen.

Joakim Biehl framförde besvikelse över avsaknad av stöd från Hagfors kommun.

– Hyresfritt är det enda vi har diskuterat, men det har varit blankt nej från kommunen, sa han till NWT igår.

Kommunalrådet Jens Fischer kommenterar.

– Det är väldigt tråkigt på många olika sätt. Bowlingen är jätteviktig och har ett högt marknadsvärde utåt. Men dialogen fortsätter i det här. Vi har ju elever som har koppling till bowlingen, så det är ju inte bara en företagare som det är en tragedi för det påverkar ju i många andra led som klubbar och elever på skolan och kommunen i stort, säger han.

Joakim Biehl har tagit upp att han 2009 när Älvstranden bildningscenter byggdes fick hyresfritt av kommunen.

– Frågan är hur mycket stöd man kan ge till en enskild företagare. Nu håller vi på att ta fram det underlag och den bedömning man gjorde 2009 när det var en hyreslättnad på 100 procent och se vad det var för skillnad då. Innan vi kastar in handduken helt måste vi titta på alla möjliga alternativ, säger Jens Fischer.

Artikeltaggar

BowlingHagforsJens FischerJoakim BiehlNyheterWB Bowling

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.