Hoppa till huvudinnehållet

Hagforshem vill riva fastighet i Ekshärad

Publicerad:
Reporter Pia Holmström
Pia Holmström
pia.holmstrom@nwt.se
Myrvägen 4 A-B i Ekshärad ska rivas.
Myrvägen 4 A-B i Ekshärad ska rivas. Foto: Pia Holmström

Fastigheten Myrvägen 4 A-B ser ut att bli nästa objekt som Hagforshem river. Kommunstyrelsen beslutade att lägga till fastigheten i kommunens plan för minskat fastighetsbestånd.

Hagforshem har för många lediga lägenheter. I dagsläget står cirka 50 lägenheter tomma. Hagforshem uppger att det långsiktigt är ohållbart att ha en så hög vakansgrad.

– Det är ett stort underhållsbehov på Hagforshems fastigheter och ekonomin är inte jättejättebra i det bolaget vilket gör att man måste ju ta ett stort ansvar i ekonomin, säger kommunalrådet Jens Fischer (OR).

Det är Migrationsverket som senast hyrt fastigheten.

– Eftersom Migrationsverket lämnat Ekshärad är det mer eller mindre ett tomt hus. Det finns ett par familjer kvar. Vi har inte lyckats fylla fastigheten och den är i behov av renovering, säger han.

Väljer privata hyresvärdar

Fastigheten består av 18 lägenheter.

– Man har även sonderat terrängen med andra aktörer i Ekshärad som hyr ut. Då ser man att intresset kanske inte är jättestort av att hyra här. Det är ju tråkigt att de inte vill hyra av Hagforshem. De väljer hellre andra privata aktörer. Det finns ju ingen anledning att ha tomma lägenheter som ingen har intresse av som man ska betala kostnader för. Då är det bättre att använda de pengarna till andra lägenheter som är i behov av investeringar, säger Jens Fischer.

De övriga av Hagforshems fastigheter på Myrvägen omfattas inte av rivningsplaner.

Beslutet om rivning ska slutgiltigt beslutas i fullmäktige i maj.

Artikeltaggar

Bostad och byggenEkshäradJens FischerPolitik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.