Hoppa till huvudinnehållet

Dubbelt Lennartsson i Forshaga – trots konkurrens från allsvenskan

Publicerad:
26-årige Viktor Lennartsson har gjort 125 (82+43) poäng på 195 matcher i division 1.
26-årige Viktor Lennartsson har gjort 125 (82+43) poäng på 195 matcher i division 1. Foto: Johanna Drath

Efter åtta år på vift vänder Viktor Lennartsson hem till Värmland igen.

Under tisdagen blev det klart att han, liksom brorsan David, representerar Forshaga kommande säsong.

– Jag kommer inte hem för att trappa ner. Det är snarare tvärtom, säger 26-årige Viktor.

Trots att det bara skiljer två år mellan bröderna Lennartsson, som båda är fostrade i Färjestad, så är det först nu deras karriärer korsar varandra – i alla fall på riktigt.

– Vi spelade tillsammans för första gången för drygt ett år sedan. Det var precis när jag hade fått barn och bara skulle göra några matcher med Köping för att sedan dra tillbaka till Tyskland igen. Brorsan skadade sig dock redan efter första perioden så det blev inte så mycket av det, skrattar Viktor.

Viktor ansluter till Forshaga efter en sejour som tangerat såväl Österrike som Tyskland och allsvenska Mora. Totalt handlar det om åtta år ”på vift” och senaste klubbadressen var Nybro Vikings.

– Jag kommer inte hem för att trappa ner. Det är snarare tvärtom för jag vill fortfarande framåt och i Forshaga hoppas jag kunna spela mycket, axla en stor roll och ta nästa steg i karriären.

Är det allsvenskan du syftar på?

– Ja, precis. Jag hade en dialog med några allsvenska klubbar nu också men det blev aldrig något konkret så då kände jag att det är lika bra att ta ett år extra i division 1 – för att visa vägen och kanske ta chansen om den kommer längre fram igen.

Den familjära biten spelade också in i valet av klubb. Viktor, hans sambo och dotter har tidigare haft Stockholm som bas men nu flyttar hela familjen till Karlstad.

– Nu kommer vi bo under samma tak hela tiden och det tror jag kommer stärka mig som hockeyspelare också, säger Viktor.

Under den gångna säsongen blev det 27 (19+8) poäng på 33 matcher med Nybro i den södra "ettan".

Vad kan Forshagapubliken förvänta sig av dig?

– En offensiv spelare som ändå varit med ett tag och kan därför ta ett stort ansvar över hela banan. Men i till exempel powerplay kan man nog dra mest nytta av mig.

Ett poängmässigt mål?

– Jag gjorde 19 mål ifjol och vill alltid bli bättre så då får jag sikta på minst 20 då.

Vad gäller brorsan David handlar det om en kontraktsförlängning och sportchefen Christer Larsson är mycket nöjd över att ha knutit åt sig bröderna Lennartsson.

– Det känns naturligtvis jättebra. Dels att vi får behålla David, dels att vi får in Viktor som är lite av den utpräglade målskytten vi sökt, säger Larsson.

David är back och noterades för åtta assist säsongen 2019-2020. Kontrakten är på ett år vardera.

Artikeltaggar

Christer LarssonDavid LennartssonForshaga IF IshockeyHockeyettanIshockeyViktor Lennartsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.