Hoppa till huvudinnehållet

De köpte Ove Sundbergs bil från tv-serien Solsidan

Publicerad:
Johan Eriksson och Besnik Dautaj från Bengtsfors har köpt den bil som Henrik Dorsins rollkaraktär Ove Sundberg körde i tv-serien Solsidan.
Johan Eriksson och Besnik Dautaj från Bengtsfors har köpt den bil som Henrik Dorsins rollkaraktär Ove Sundberg körde i tv-serien Solsidan. Foto: Privat

Johan Eriksson och Besnik Dautaj från Bengtsfors blev de lyckliga vinnarna av rollkaraktären Ove Sundbergs bil från tv-serien Solsidan som i helgen såldes på Tradera. 29 000 kr landade slutsumman på efter en intensiv budgivning. Den förre ägaren heter Daniel Malmén, inspelningsledare bakom Solsidan, och ursprungligen från Åmål.

– Vi letar efter unika, ovanliga objekt och såg den här på Tradera. Både jag och Besnik är stora fans av Solsidan och Ove Sundberg. Vi bestämde direkt att den här bilen ska till Bengtsfors och vi måste ha den i bilhallen, säger Johan Eriksson.

Johan Eriksson och Besnik Dautaj ska starta en bilfirma i Bengtsfors och är på jakt efter lite udda, roliga bilar att sälja. I veckan ska de åka till Stockholm för att hämta hem "Saltsjöbadens vrålåk". Förutom själva bilen ingår bland annat en Solsidan-jacka och en påse salta pinnar från säsong 1.

Den ekonomiskt mycket snåle karaktären Ove Sundberg spelas i tv-serien Solsidan av skådespelaren Henrik Dorsin.

Hans tidigare bil kommer inte att vara till salu, utan ska stå som ett objekt för besökarna att titta på och kanske provsitta inne i bilhallen i Bengtsfors.

Vill ha bilen i hallen

Bilar som varit med i kända filmer och tv-serier hamnar annars ofta på museer, men Johan och Besnik kände att den här bilen ville de ha i sin bilhall.

– Det känns jättekul! Det här är filmhistoria och Solsidan är den största humorserien i svensk television. Ove Sundberg har haft den här bilen i säsong 3-6 av tv-serien och även i långfilmen. Den har varit hans signum. Detta är den officiella Ove Sundberg-bilen. Och den förre ägaren, Daniel Malmén (som dessutom är från Åmål), var inspelningsledare av serien, säger Johan Eriksson.

Känd från tv

Den aktuella bilen användes av makarna Ove och Anette Sundberg i Solsidan, där den sågs putsas i säsong 4, felparkeras på handikapp-plats i långfilmen och skjutsa karaktären Anna till filminspelning i säsong 6.

Bilen i fråga är en Skoda Fabia Kombi 1.6 Manuell, 105 hk, årsmodell 2008.

Enligt annonsen är den av yppersta skick.

– Bilen är ytterst välvårdad, nyligen Corona-sanerad med Jodopax och handsprit. Alltid servad på Mekonomen, alla stämplar i boken sitter där de ska och motorn spinner som en katt!

Bilen, som bara har haft två ägare, har gått 13 107 mil.

– Bilen har främst körts kortare turer i Saltis (Saltsjöbaden) och drar väldigt lite bensin. En snålare bil har du aldrig "Skodat", står det i annonsen.

"Superpaketet"

I vad som kallas för Sundberg Deluxe Superpaket ingår:

* Bilen

* Bensinen i tanken (ca ¼ full)

* Varningstriangel

* TVÅ nycklar

* 4 sommardäck (redan monterade)

* 4 vinterdäck

* Rattlås – Används med fördel överallt utom i YES-GO ZONER likt Saltis, Torekov och vissa delar av Hunnebostrand.

* 1 st kundvagnspolett

* Solsidan-jacka – Omöjlig att köpa i handeln, med turnummer 32!

* Vid snabb affär skickar vi med en påse salta pinnar från säsong 1!

Artikeltaggar

BengtsforsBesnik DautajBilHenrik DorsinJohan ErikssonMotorNyheterSolsidanTradera

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.