Hoppa till huvudinnehållet

Kewab med i ny storaffär

Publicerad:
Affären med Altor fond fem stärker hela Eleda-gruppen och därmed också Kewab-gruppens tillväxtresa, säger Fredrik Larsson, vd i Kewabgruppen. Foto: Jonny Ohlsson

Kewab-gruppen, med säte i Värmland, har fått nya majoritetsägare. Det är Altor femte fonden som gått in med en majoritetsinvestering i Eleda Infra Services Group, där en lång rad företag inom infratrukturtjänster , bland annat Kewab-gruppen, ingår.

– Det här stärker på olika sätt Eleda-gruppens fortsatta tillväxtresa och det blir också bra för Kewab-gruppen, säger Fredrik Larsson, vd i Kewab-gruppen.

Efter affären kvarstår Fredrik Larsson och Mikael Larsson som delägare i Eleda-gruppen. Eleda växer sig allt starkare på marknaden, Gruppen omsatte i fjol sju miljarder kronor. En miljard av den summan svarar Kewab-gruppen för. Det var 2017 som Kewab kom in större samarbeten.

Den nu genomföra affären måste godkännas av EU. Målet är att skapa Nordens ledande infrastrukturbolag.

Bra Kewab-år

Under 2019 omsatte Kewab-gruppen, med sina 450 anställda , cirka en miljard kronor. I gruppen ingår Kewab, Utab, Lindholms,CD Entreprenad och Eilab.

– 2019 var ett rekordår och vi har en bibehållen lönsamhet, säger Fredrik Larsson.

Men hur är det ställt med jobben och blir det några permitteringar under coronapandemin?

– Just nu har vi gott om jobb, men samtidigt måste vi vara ödmjuka. I dag vet ingen var pandemin tar vägen.

Än så länge har vi gott om jobb, men i tider med pandemi måste vi vara ödmjuka. Det finns i dag inga planer på varsel eller permitteringar, säger Fredrik Larsson, vd i Kewab-gruppen.
Än så länge har vi gott om jobb, men i tider med pandemi måste vi vara ödmjuka. Det finns i dag inga planer på varsel eller permitteringar, säger Fredrik Larsson, vd i Kewab-gruppen. Foto: Jonny Ohlsson

Fredrik Larsson tror också att det längre fram i tiden blir en ökad efterfrågan på infrastrukturtjänster.

Samtidigt som den här affären blev klar kommer Kewab-gruppen att omstruktureras från sju till två juridiska enheter, Kewab AB, som kommer att jobba med maskin- och transportverksamhet samt Kewab Entreprenad som skall syssla med elkrafts- och anläggningsentreprenader.

Artikeltaggar

EkonomiKarlstadKewabVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.