Kewab med i ny storaffär

Publicerad:
Affären med Altor fond fem stärker hela Eleda-gruppen och därmed också Kewab-gruppens tillväxtresa, säger Fredrik Larsson, vd i Kewabgruppen. Foto: Jonny Ohlsson

Kewab-gruppen, med säte i Värmland, har fått nya majoritetsägare. Det är Altor femte fonden som gått in med en majoritetsinvestering i Eleda Infra Services Group, där en lång rad företag inom infratrukturtjänster , bland annat Kewab-gruppen, ingår.

– Det här stärker på olika sätt Eleda-gruppens fortsatta tillväxtresa och det blir också bra för Kewab-gruppen, säger Fredrik Larsson, vd i Kewab-gruppen.

Efter affären kvarstår Fredrik Larsson och Mikael Larsson som delägare i Eleda-gruppen. Eleda växer sig allt starkare på marknaden, Gruppen omsatte i fjol sju miljarder kronor. En miljard av den summan svarar Kewab-gruppen för. Det var 2017 som Kewab kom in större samarbeten.

Den nu genomföra affären måste godkännas av EU. Målet är att skapa Nordens ledande infrastrukturbolag.

Bra Kewab-år

Under 2019 omsatte Kewab-gruppen, med sina 450 anställda , cirka en miljard kronor. I gruppen ingår Kewab, Utab, Lindholms,CD Entreprenad och Eilab.

– 2019 var ett rekordår och vi har en bibehållen lönsamhet, säger Fredrik Larsson.

Men hur är det ställt med jobben och blir det några permitteringar under coronapandemin?

– Just nu har vi gott om jobb, men samtidigt måste vi vara ödmjuka. I dag vet ingen var pandemin tar vägen.

Än så länge har vi gott om jobb, men i tider med pandemi måste vi vara ödmjuka. Det finns i dag inga planer på varsel eller permitteringar, säger Fredrik Larsson, vd i Kewab-gruppen.
Än så länge har vi gott om jobb, men i tider med pandemi måste vi vara ödmjuka. Det finns i dag inga planer på varsel eller permitteringar, säger Fredrik Larsson, vd i Kewab-gruppen. Foto: Jonny Ohlsson

Fredrik Larsson tror också att det längre fram i tiden blir en ökad efterfrågan på infrastrukturtjänster.

Samtidigt som den här affären blev klar kommer Kewab-gruppen att omstruktureras från sju till två juridiska enheter, Kewab AB, som kommer att jobba med maskin- och transportverksamhet samt Kewab Entreprenad som skall syssla med elkrafts- och anläggningsentreprenader.

Artikeltaggar

EkonomiKarlstadKewabVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare