De fick öppna Guldcontainern

Publicerad:
Inger Byberg Hagegård och Cecilia Nordéns glädje efter vinster i helgen. En summa på sammanlagt 740 000 kronor kammade de hem under Postkodlotteriets frågetävling, Drömpyramiden. Foto: Malin Goransson

Vilken drömvår det blev för Inger Byberg Hagegård och Cecilia Nordén. I helgen kammade de hem vinster för 740 000 kronor när de tävlade i Postkodlotteriets, Drömpyramiden.

– Vi trodde inte att det skulle gå så bra som det gjorde, säger Cecilia.

Det hela började i januari när Cecilia och Inger bestämde sig för att söka till programmet. Det var första momentet som gjorde att de blev uppringda i ett videosamtal där de fick berätta om sig själva och svara på frågor, ungefär så som de gör på TV.

– Det är många som tror att vi vunnit det här, men vi har faktiskt kvalificerat oss, säger Inger.

Utifrån samtalet blev de kontaktade ytterligare en gång och fick åka upp till Stockholm på en provspelning i februari.

– Då var det en massa andra där också som hade blivit utvalda, men det var väl för att se lite grann på hur vi interagerar och hur vi svarade, säger Cecilia.

Programmet är lockande för många tävlande och förra året var det runt 2500 som sökte.

– I år hade de inte siffrorna, men de trodde runt 2000, så vi har haft en jäkla tur som blev valda bland alla dem, säger Inger.

Efter provspelningen i Stockholm tyckte både Cecilia och Inger att det hade gått väldigt bra, men de hörde ingenting om hur det gick förrän de blev överraskade hemma hos Inger på deras TP-kväll med tjejgänget.

– Det var en väldig väntan och vi hade ingen aning, säger Inger.

– Ja, men alla våra vänner visste om det förutom vi, skrattar Cecilia.

Inspelningen

Efter den långa processen med flera delmoment och en slående överraskning åkte Cecilia och Inger till Stockholm den 19 april för att spela in det som många kunde se på TV4 i helgen, Drömpyramiden.

– Då var vi uppe i Stockholm hela dagen, säger Cecilia.

– Då spelar man in två program på en dag, säger Inger.

Hela upplevelsen av att vara på plats och spela in har varit fantastisk enligt damerna. Och visst fanns det en viss oro över att det inte skulle gå att genomföra.

– Det vill vi också säga, vi har fått sådant trevligt bemötande av alla där uppe, de har varit så himla trevliga och man har känt sig bekväm. De var supernoga under de här coronatiderna. Vi skulle hålla distansen och fick inte beblanda oss med de andra, det var framförallt väldigt välorganiserat, man kunde känna sig väldigt trygg, säger Cecilia och fortsätter;

– Det var ingen publik med och i anhörigsoffan fick det bara sitta tre-fyra stycken, det tyckte vi var lite skönt också, skrattar Cecilia.

– Det blev lite mindre nervöst då. Sedan var Richard Sjöberg helt fantastisk, han var proffsig och inte för mycket kompis men ändå stöttande, säger Inger.

Själva frågetävlingen var tuff till en början tyckte Säffledamerna. Tidspressen var svår och de tyckte att tiden gick fortare än vad den gjorde.

– Vi var inte experter på hur vi skulle göra för att uppnå bästa resultat, vi var väldigt fega och defensiva från början, men sen förstod vi att här gällde det att ösa på, säger Inger.

Alla frågor gick inte som tänkt enligt Cecilia och Inger, det var svårt att svara under tidspressen.

– Det vill vi också ha sagt att vi faktiskt fick hjärnsläpp vid ett tillfälle, när vi skulle räkna ut 14 och 18. Man kunde kanske säga en sak men man kunde inte utföra någonting, säger Inger.

– Ja, det var så stressigt så man kunde inte tänka ordentlig, säger Cecilia.

Pluggat innan

Inger hade förberett sig enormt mycket inför Drömpyramiden, medan Cecilia gick på känslan att de frågor som kommer är sådana som hon antingen kan eller inte.

– Jag hade pluggat på en massa länder och städer, tittat på sund och glaciärer, tittat på regeringslängden, hållit på med forna Jugoslavien och alla ministrar, säger Inger.

– Ja, för det här är det som Inger hade pluggat på, jag tänkte att antingen så kan vi dem eller så kan vi inte. Jag tror Inger var mer orolig innan, jag var inte så orolig, utan blev mer skärrad efteråt, säger Cecilia.

Det var nervöst för Cecilia och Inger till en början, men i andra omgången hade de blivit varma i kläderna och briljerade i svaren.
Det var nervöst för Cecilia och Inger till en början, men i andra omgången hade de blivit varma i kläderna och briljerade i svaren. Foto: Malin Goransson

Första omgången

Första dagen som tittarna kunde se på TV4 under fredagskvällen vann Cecilia och Inger 130 000 kronor till trädgård.

– Det var lite mer spänt och lite mer okänt, man visste inte vilka marker man gav sig ut på, säger Inger.

I andra omgången hade de fått en kaffepaus och blivit lite mer varma i kläderna.

– Man visste lite mer om hur det gick till i nästa omgång, men i första var det allt lite gungning under fötterna, säger Inger.

– Vi slappnade av lite mer i den andra omgången och då fick vi in lite mer taktiktänk, säger Cecilia.

Hur gick tankarna när ni visste att ni öppnat en container som var rätt?

– Jag kände att vi lättade, säger Inger och skrattar med Cecilia;

– Vi trodde väl inte riktigt att det skulle gå så bra som det gjorde, säger Inger.

Sedan öppnade ni en tom container, hur kändes det?

– Det var väntat. Första gången vi hade öppnat en som var tom, då hade vi redan fått öppna en med vinst. Då kände man att vi ändå hade vunnit någonting, det var inte dåligt det. Jag kände aldrig att jag var besviken när vi öppnade upp, säger Cecilia och Inger håller med.

Andra omgången

I andra omgången hade Cecilia och Inger steppat upp rejält, först tog de sig upp till näst högsta raden med containrar, där valde de rätt återigen och fick resor för 250 000 kr. Men det sviterna tog inte slut där, strax därefter tog sig damerna upp till högsta vinsten, Guldcontainern. När den öppnades hade Säffledamerna vunnit kök för 360 000 kronor.

– Då var vi mer avslappnade, vi hade fått mycket mer kläm på det, säger Cecilia.

Har ni hunnit landa efter det här?

– Nu känns det skönt, det har varit lite omtumlande får man säga, det har varit en anspänning, säger Inger.

– Eftersom vi inte sett programmet själva innan, hur vi såg ut på TV. Man var lite nervös, hur det skulle bli och hur skulle det se ut, säger Cecilia.

– Men vi är jättenöjda, säger Inger.

Sammanlagt tog de hem vinster för 740 000 kronor att dela på, plus att det blir skatt på det.

– Nu ska vi greja och dona och sen ska vi ut och resa och ha trevligt, säger Cecilia;

– Och det här med resor kommer vi verkligen att göra, dels ska jag och Inger göra någonting tillsammans, sedan kommer vi göra någonting tillsammans med våra barn, säger Cecilia.

Har ni hunnit och landa efter det här?

– I dag har jag återhämtat mig, men i går var jag helt slut. Vi satt och tittade på detta tillsammans och åt lite god mat, säger Cecilia.

Cecilia och Inger hade all rätt att fira efter helgens TV-show.
Cecilia och Inger hade all rätt att fira efter helgens TV-show. Foto: Privat

Något roligt under en jobbig vår

Inger och Cecilia har som Säffle-Tidningen nämnt tidigare känt varandra under lång tid, närmare 40 år har de varit vänner. De är otroligt glada över att de fått gjort denna resa tillsammans och under denna oroliga tid.

– Det har varit en rolig sak att ha under våren när den har varit så svår och jobbig. Det är något kul som har löpt vid sidan av livet och det känns väldigt roligt, vi kan rekommendera detta för andra människor att göra, säger Inger.

Vad tycker ni om upplevelsen?

– För mig är det nog en av höjdpunkterna i livet, en stor grej som man kan glädje sig åt. Själv har jag haft det på min bucketlist, att vara med på en frågetävling, jag har tittat på det väldigt mycket under hela mitt liv och tyckt att det skulle vara kul att få vara med, säger Inger.

– Ja, och framförallt tycker jag att det så roligt att jag och Inger har fått gjort det här tillsammans, säger Cecilia och får medhåll av Inger.

– Nej, men det är faktiskt väldigt sant, att vi var två, för annars kanske man inte hade vågat gjort det, säger Inger.

Artikeltaggar

NyheterPostkodlotterietSäffle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare