Bubbel från Byrån: Liberalernas spännande elkontakter

Signerat
PUBLICERAD:
Byrån hoppas innerligt för alla inblandade att Björklund har bättre taktkänsla på dansgolvet än i politiken.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Byrån chockas av uppgifterna – hur kan ett så litet part ha haft så många kontakter?

Liberalerna skakas. Partiets politik, med nyfunnet elvägsintresse, sägs vara en klippa-och-klistra-produkt sammanställd av lastbilslobbyn. Enligt avslöjanden i Svenska Dagbladet (7/5) ska partiledningen ha haft många och långa kontakter med lobbyister. Byrån chockas av uppgifterna – hur kan ett så litet part ha haft så många kontakter?

Löfvens talande tystnad

Statsminister Stefan Löfven (S) kritiseras för att undvika media. Byrån konstaterar dock att hans plikter som publikt tillgänglig regeringschef är svårförenliga med kraven på att inte komma med uttalanden som kan sänka Socialdemokraternas opinionsstöd.

Motstridigt från regeringskansliet

En vinnare i tävlingen flest motsägelser i en rubrik har korats av Byrån. Regeringskansliet (4/5) har visat var skåpet ska stå med ”Anders Ygeman inspirerar i publikt karantänevent.”

Trampa inte fel igen, Björklund

Liberalernas tidigare partiledare Jan Björklund har svängt sig i TV4-programmet Let's dance. Byrån hoppas innerligt för alla inblandade att Björklund har bättre taktkänsla på dansgolvet än i politiken. Partiledarskapet slutade ju med en rödgrön röra och många ömma tår.

Lovande och kuggade

Valborgsfirandet ställdes in. Det trånga publikhavet framför studentkörer som sjunger Vintern rasat uteblev. Så studenterna i Uppsala lät rasandet gå ut över annat. Cirka två dussin studenter har högljutt klagat på att ett prov var allt för krångligt (Ergo 28/4). Som bevis anför de unga lovande att de inte klarade tentan ens när de fick använda kursmaterialet. Byrån ser det inträffade som uttryck för att något annat rasat – den högre utbildningen i landet.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.