Hoppa till huvudinnehållet

Bonnier Books köper svenska Strawberry

Publicerad:
"Bonnier har varit vår största konkurrent, och därför är det extra kul att vi fått till den här affären", säger Petter Stordalen. Arkivbild.
"Bonnier har varit vår största konkurrent, och därför är det extra kul att vi fått till den här affären", säger Petter Stordalen. Arkivbild. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Bonnier Books har ingått avtal om att förvärva Strawberry Publishings svenska och danska verksamhet. Förvärvet från den norska förlagsgruppen omfattar Strawberry Publishing i Sverige, där Strawberry Förlag och Bazar Förlag ingår, samt Strawberry Forlag i Danmark.

"Bokbranschen är mitt i en rejäl digitalisering som kommer att kräva allt vårt fokus i Norge, varför det känns naturligt att lämna över stafettpinnen i Sverige och Danmark till Bonnier, som är ledande inom det området", säger Petter Stordalen i ett pressmeddelande.

Förvärvet av Strawberry i Sverige inkluderar många populära författarskap, exempelvis Lucinda Riley och Ninni Schulman. Danska Strawberry startades för mindre än ett år sedan men har redan knutit till sig många starka författarskap, som Katrine Engberg, Camilla Läckberg och Viveca Sten.

Artikeltaggar

BonniersNöje/Kultur

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.