Hoppa till huvudinnehållet

Två derbykandidater duellerade

Publicerad:
Uncle Töll vann GS75-1 före Millmighty. Det var en av tre vinster för André Eklundh i Årjäng under söndagen.
Uncle Töll vann GS75-1 före Millmighty. Det var en av tre vinster för André Eklundh i Årjäng under söndagen. Foto: Lennart Kihlman

Det är långt till hösten men två hästar där tränarna har ambitioner att vara med i Derbyt i varsitt land är Uncle Töll och Millmighty.

I GS75-1 duellerade de två och i kraft av det bättre loppet var det Uncle Töll som vann.

Favoritspelade Uncle Töll, som man siktar mot det svenska Derbyt med, öppnade snabbt och tog ledningen utan problem. Efter en snabb öppning, 10/500 meter, dämpades farten mycket när det första varvet passerades på 16,0.

Uncle Töll fick sträcka på sig rejält till slut då norskfödde Millmighty kom med en kraftfull avslutning från fjärde par utvändigt, Paw Mahonys häst avslutade med 09,8/800 meter, men han höll undan med en säker marginal.

– Uncle Töll öppnade bra vilket jag hade förväntat mig. Jag visste att Paw Mahony hade en bra häst och jag var lite irriterad på mig själv att jag kanske hade kört för långsamt men vi kunde svara till slut. Uncle Töll har inte gjort ett fel än och lyssnar på varje signal från sin kusk, sa André Eklundh till Kanal75.

Tog en trippel

Han blev dagens man i Årjäng genom att vinna tre lopp. Den andra segern kom i GS75-3 och även den kom från ledningen. Easy Peak har haft lite svårt att hålla ihop aktionen till slut i loppen tidigare men den här gången såg det bättre ut när hon vann säkert.

I det här loppet borde det dock ha varit omstart då Luna Rand blev kraftigt störd av Strong Lover och aldrig fick chansen att vara med och tävla.

Trippeln fullbordades tillsammans med Hobby de L'iton som överraskade med att hålla ledningen från innerspåret. När väl det lyckades vann han enkelt. '

Inga problem för Orvar Mollyn

Åke Lindgrens kallblod Orvar Mollyn har inlett året på ett mycket bra sätt och i GS75-2 kom den andra segern på fyra starter under 2020. Orvar Mollyn inledde i rygg på ledande Moe Braga men kördes till spets efter ett drygt varv. Från den stunden var bara frågan vem som skulle bli tvåa och det svaret blev Egge Piril.

– Det var ett fint lopp på förhand för honom men alla lopp ska köras. Det löste sig fint och han kändes perfekt, sa Dagfinn Aarum.

Det andra kallblodsloppet på GS75-spelet vanns av comebackande Försteslåtten, som tidigt kördes till spets trots ett tillägg.

Fick sin revansch

Paw Mahony fick inte vinna med Millmighty men med Livi Opal H.M. var han först i mål. Hon fick släppa ifrån sig ledningen till Cool McQueen tidigt men kom loss i den sista kurvan och vann med säker marginal närmast före Notation.

Vi spikade Charlock Wiking på våra spelförslag då vi trodde att han skulle komma till ledningen. Så långt stämde analysen men i en tvåhästarsduell på upploppet fick Charlock Wiking ge sig mot Twigs Ceasar, som Björn Goop attackerade med från andra par utvändigt på den sista långsidan och kunde vila i rygg Charlock Wiking runt den sista kurvan.

Artikeltaggar

Åke LindgrenAndré EklundhÅrjängs travbanaBjörn GoopDagfinn AarumGS75Paw MahonyTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.