Vulkan - Charmigt tung

Skivor
PUBLICERAD:

Ju mer jag tänker på namnet Vulkan desto mer målande blir det för kvintettens musik. Tredje fullängdaren från det rutinerade Karlstadbandet bär många likheter med den gängse beskrivningen av en vulkan. Långa stunder av ett till synes vackert lugn som plötsligt får en explosiv vändning och välter alla sinnen över ända och höjer energinivåerna till max.

Tematiskt är Technatura en suggestiv berättelse om balansförhållandet mellan samtidens moderna teknologi och jordklotets naturliga skepnad. Lika ohållbart som skrämmande.

Det finns ett naturligt melodiskt flyt i musiken som gör lyssningen rofylld och medgörlig. Samtidigt styrt av en massiv tyngd som lurar under musikens fjäderlätta fernissa och det är det dynamiska samspelet som är albumets charm och spetskompetens.

Jag gillar valet att göra tre spår på svenska. Lingvistiskt ärliga Rekviem, Spökskepp och Marans ritt cementerar bandets ursprung och ännu en gång påvisas styrkan i att blanda låtar på svenska och engelska.

Bästa låt: Redemption simulations

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.