Hoppa till huvudinnehållet

Niklas Strömstedt om hur det gick för Sven-Ingvars blondin

Publicerad:
Niklas Strömstedts hälsning till Sven-Erik Magnusson.
Niklas Strömstedts hälsning till Sven-Erik Magnusson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Niklas Strömstedt skrev bland annat ”Byns enda blondin” till Sven-Ingvars, en låt som med åren blivit en av gruppens mest populära sånger. Låten berättar en kärlekshistoria – men hur gick det sen?

Nu berättar Niklas Strömstedt:

"Hej Sven-Erik! Hoppas du har det bra och att det finns gitarrer i himlen. Minns du när vi fick guldskivor för ”Byns enda blondin”? Kan berätta att han, brevbäraren hörde av sig strax innan påsk. Han vågade ju till slut ta kontakt men blondinen och de flyttade ju ihop i hennes föräldrahem i Sutterhöjden. Giftemål och stor renovering och sen kom det ganska snabbt två döttrar. Men sen gick det som det gör ibland - hon kärade ner sig i en flygstyrman och han blev övergiven och deppig. Skilsmässa och flytt till Karlskoga där han efter ett ganska jobbigt första år startade datingtjänsten ”Kärleksbrevet”. Det funkade rätt bra men han blev ju inte skitrik direkt men han fick ändå en liten hacka när han sålde den till...kan du tänka dig - Posten. Som snabbt la ner den. Puckon! Blondinen flyttade till Örebro med sin styrman och där bor de kvar. Hon är revisor nu. Och brevbäraren själv? Jo, han är nykär i Liselotte som är brunett och driver ett kafé i Gälleråsen. Tillsammans kom de tvåa i SM i bridge. Jaja...det händer grejer här. Ha det fint Sven-Erik och du ska veta att den där biten är rätt poppis fortfarande."

Historien bakom ”Byns enda blondin”

Artikeltaggar

GälleråsenKarlskogaNiklas StrömstedtNöje/KulturÖrebroSven-Erik MagnussonSven-Ingvars

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.