Hoppa till huvudinnehållet

Alex Schulman återvänder till Värmland i nya boken

Publicerad:
Alex Schulman är bokaktuell i höst, med en ny roman. Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT

Alex Schulman återvänder till Värmland i sin kommande roman. Den ska heta Överlevarna och handlar om tre söner som mist sin mor. Nu har den fått ett release-datum.

I mitten av september släpps Alex Schulmans nya roman, på Albert Bonniers förlag. Den kommer att lanseras som inbunden bok, som e-bok och även som ljudbok.

Som så ofta i Schulmans författarskap utgår han också den här gången från verkliga händelser och upplevelser. Så här beskrivs boken av förlaget:

"Tre bröder åker tvärs över landet, tillbaka till torpet som ingen av dem besökt på tjugo år, för att sprida sin mors aska. Alex Schulmans "Överlevarna" är en roman om att återuppleva sin barndom som vuxen".

Alex Schulmans senaste roman var Bränn alla mina brev, där han berättade om sin mormor och morfar, Karin och Sven Stolpe, som i många år bodde i Filipstad. Den romanen rosades - och gav honom också hederstiteln Filipstadsambassadör.

Att döma av förlagstexten återvänder han till Värmland i nya boken: det var ju just i Värmland som familjen Schulman hade ett torp, där Alex och hans familj tillbringade somrarna. Det skrev han om även i boken "Glöm mig", som handlar om hans mamma.

Artikeltaggar

Alex SchulmanFilipstadLitteraturNöje/KulturSven StolpeVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.