Hoppa till huvudinnehållet

Velodromloppet flyttas till oktober

Publicerad:
Velodromloppet på Gelleråsen brukar vara ett av de stora arrangemangen under Karlskoga Motorsportvecka. Nu flyttas tävlingen i tid. Foto: Roger Gleisner

Det traditionsenliga Velodromloppet på Gelleråsen faller också offer för coronan.

Men tävlingen ställs inte in, utan flyttas från juni till oktober.

På onsdagen bestämde arrangerande Racerhistoriska klubbens styrelse i samråd med Gelleråsen Arena och Karlskoga Motorförening att flytta fram datumet för Karlskoga Velodromloppet Historic GP 2020.

"Det finns flera anledningar till detta drastiska beslut, det främsta är naturligtvis omsorgen om våra tävlande och funktionärer. Ett alternativ som diskuterades var att köra tävlingen utan publik, men det hade förtagit en stor del av upplevelsen", skriver Racerhistoriska klubben på sin hemsida.

Velodromloppet räknas som Sveriges största historiska biltävling, med över 250 ekipage, och omfattar historiskt RM för formelbilar, standardbilar och sportvagnar. I fjol kom 4000 åskådare.

Från början skulle årets lopp ha gått den 12-14 juni.

Det nya datumet är den 9-11 oktober.

I övrigt ligger Racerhistoriska klubbens nya tävlingskalender fast:

3-5/7: Svenskt Sportvagnsmeeting, Knutstorp.

21-23/8: Mantorp Classic Festival.

5-6/9: Kinnekulle Classic (nytt datum).

18-20/9: Falkenberg Classic.

9-11/10: Velodromloppet, Gelleråsen (nytt datum).

Artikeltaggar

GelleråsenKarlskogaMotorsport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.